⚠⚠⚠ ⭐STREET RUNNING TRAINS !⭐ ⚠⚠⚠ .  Een typisch Amerikaans Fenomeen ! 

Al deze informatie is vrij van © copyright en dus door iedereen te gebruiken .( hoewel er onderaan standaard wel © staat , maar die heb ik daar dus niet gezet .) Gratis , advertentie-vrij , and no cookies !

Op deze pagina is in de afgelopen maanden véél informatie verschenen over zoveel mogelijk locaties waar er nog steeds treinen (midden) op straat rijden. ( VÉÉL méér dan er op wikipedia vermeld staan .) In 1e instantie alleen over straattreinen in de USA , want alleen daar komt het zo véél voor . Later vermeld ik wellicht ook buiten de USA . De meeste locaties zijn/waren te vinden op Google-maps , op de kaart of via de satelliet . Of via streetview . Ook al is dat allemaal niet altijd actueel . 

Veel locaties waren mij niet bekend , staan ook niet op wikipedia ,  en heb ik gewoon gevonden door op goed geluk veel plaatsen  grondig te onderzoeken ; vooral via de satelliet . Want op  maps staan toch niet alle lijnen , en soms ontbreekt er een deel . Ik ben nooit in de VS geweest en ben dat ook niet van plan .Van de meeste straattreinen zijn er foto's of films te vinden .  Als je zoekt met  : street running train ( eventueel met er bij : in ...........), gewoon op Google afbeeldingen , en op Railpictures.net/street running , en  op Railroad picture archive.com/search/street running . Om maar wat te noemen . 

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat er vooral van grote steden soms zoveel foto's zijn dat het ondoenlijk is die allemaal te bekijken . Maar als je dus filtert op street running is het ook niet zeker dat het systeem alle foto's vind .

Veel lijnen kennen een onzeker sluimerend bestaan en dus is het vaak moeilijk te zeggen of en hoe vaak er nog een trein komt .  De actualiteit is dus niet te garanderen . Verdwenen of gesloten maar nog wel aanwezige lijnen vermeld ik ook .  Voor zover ik ze ken natuurlijk . 

In 1e instantie noem ik alleen ""pure""straat-trajecten ; de trein rijd dus "gewoon" midden op / in de straat . De rails ligt in het asfalt/wegdek , net als tramrails , zonder (stoep)randen . Geen vrije baan  , en dus de ⚠ gevaarlijkste vorm  van street running . En meestal totaal onbeveiligd !!! (en toch ken ik nog maar ± 6 ongevallen op straat op foto of film .)(!)(en des te meer op de vrije baan !) (Ook als er slagbomen zijn)(soms zelfs dubbele).

Als er een accident op een straatspoor is geweest dan vermeld ik dat bij die plaats . Voor zover bekend uiteraard .

Mijn zoektocht begon in 2010 , toen ik bij toeval 1 foto uit Michigan city zag . Ik was verbijsterd dit in "modern" Amerika aan  te treffen en dacht dat 't  een uniek geval was . 

Maar al gauw bleek het helemaal niet uniek in de USA ! Toen ik eenmaal ging zoeken nam het aantal plaatsen verbijsterend snel toe !

Het is mijn bedoeling een zo compleet mogelijk overzicht te geven . Zodat U dat niet (allemaal) meer hoeft op  te zoeken . En het voor U makkelijker te vinden is . Omdat het in de VS zo véél voorkomt én voorkwam maar toch vrij onbekend is . Uit verhalen op internet blijkt dat ook in de VS zelf menigeen niet weet hoeveel/dat het in eigen land/streek/stad het voorkomt . Het is ook geen wereldberoemd feit . Met deze informatie kan het wat bekender worden .

 Ik  ga geleidelijk op min of meer alphabetische volgorde door de staten van de USA .  Op wikipedia staan ook locaties die niet ""puur"" zijn , en dat klopt niet met hun eigen(!) definitie van street running . Die plaatsen vermeld ik nu dus niet in principe . Wellicht later wel . Er zijn ook plaatsen waar de rails wel in de "straat" ligt , maar dat dat geen asfalt is . Soms is het "gewoon" grof grind bijvoorbeeld .  Amper berijdbaar soms !  Of iets wat op zand lijkt . Deze vorm vermeld ik in principe nu niet .

In principe zijn alle trajecten in gebruik , tenzij er bij staat dat dat niet zo is . En ook dat is weer in principe ! En in gebruik is een rekbaar begrip : dat kan inhouden dagelijks diverse treinen , maar ook 1 keer per jaar ! Of zoiets . Na jaren weer in gebruik komt ook voor . Naast opheffing komt het zelfs toch ook voor dat er een straat-traject bij komt ! (ook buiten de USA)(zelfs in Europa) Het is dus toch nog van deze tijd , in tegenstelling tot wat velen denken .

En er zijn ook  "straten" die wel een officiële naam hebben , maar helemaal geen straat zijn ! ! (alleen maar spoorbaan dus) Ook deze vorm vermeld ik nu niet .

* = recentelijk ontdekt . ( najaar 2017/ voorjaar 2018) 

ALABAMA :   ca. 4 locaties .

Gadsden: door Locus street . Foto's+films . Doorgaande↕ lijn . (van Birmingham via via naar Guntersville)

Guntersville : wellicht lag er vroeger straatspoor in Railroad ave . (nu is dat nog bijna zo)  Dit was en is het eindpunt van de rails op het land , doch vroeger kon je met een spoorpont naar Hobbs island , alwaar de trein dan weer verder kon naar Huntsville .

Birmingham: in de 1st. ave S ligt dubbel zij-straatspoor , soms zelfs 3 sporen .  Gaat nabij de stad bocht↩ door en heeft dan in de 32nd. st. N ook zij-straatspoor . Kruist daarbij div. andere spoorlijnen gelijkvloers ! Div. films met lange trein op YouTube . Meer naar het noorden⬆ reed de trein vroeger ook nog door een ander deel van de 32nd.st. N . En in het verleden liep de lijn in de 1st. ave. helemaal↔ door de stad en de hele straat . Maar niet constant op straat , maar deels door een tunnelbak . Die is nog aanwezig en is nu een "park" . Ook in Powell ave. S ligt nog een restant in de weg .

Decatur : op bedrijfsterreinen . Geen opnames bekend .

Tuscaloosa: in de 16th. street is nog straatspoor in gebruik zo te zien * . Doorgaande lijn naar Birmingham  . En op YouTube .

ALASKA :   1 locatie .

De  Anton Anderson Memorial tunnel , tussen portage en Whittier , heeft 1↕ rijbaan in de enige tunnelbuis met 1 spoor . Auto's en treinen moeten dus op elkaar wachten . Er zijn opnames van . En bij fort wainwright is een spoorbrug waar vroeger ook auto's over heen gingen . Geen opnames bekend .

ARIZONA :   2 locaties .

Phoenix : lang traject ↕ door S 11th. ave. , deels op vrije baan . Doodlopende goederenlijn . 1 foto bekend . Er is ook een sneltram-net .

Globe  :  door N Pine street↕ .  op YouTube . En ook foto's . Doorgaande lijn . Ging vroeger in het verderop gelegen Safford ook de straat op .  Daar is foto van . Maar dat is nu vrije baan .

ARKANSAS :   5   "trajecten" .

North Little rock : Arkansas ave↔ . Ziet er oud en ongebruikt uit . Maar er zijn wel wagons te zien . Lijkt dus toch in gebruik . 1 film en 1 foto , beide zonder trein . Sluit aan op andere lijn . En op lumber-terrein is ook straatspoor . En op terrein peeples brothers , En boven E 5th.st.

Little Rock : op terrein st.Gobain .

 

# In de meeste streettrain-steden in de USA rijden er alleen (nog) goederentreinen .# Als er (ook) reguliere reizigerstreinen / alleen museum-treinen rijden vermeld ik dat .# Op 2 na zijn alle straatspoor-trajecten NIET elektrisch .# (Waarvan slechts 1 een reguliere trein is).(vroeger waren er uiteraard veel meer) #

# Uiteraard is het in principe altijd mogelijk dat er soms een incidentele reizigerstrein rijd op een lijn waar normaal geen reizigerstrein rijd ,  of allang niet meer rijd .#

# Met "onbeveiligd" bedoel ik dat er geen electrische beveiliging aanwezig is . Dus alleen een andreas❎kruis . Maar soms ontbreekt zelfs dat ! ⚠ ! # Soms is er beveiliging door de politie of loopt er iemand voorop met een rode vlag .# (of beveiligd sommige kruisingen met een rode vlag) # Bovendien word meestal de Bulderende claxon veelvuldig gebruikt !!! . (daar noemen ze dat "Horn")  Soms gebruikt men een bizarre vorm van beveiliging d.m.v. "rookseinen"/"fakkels" die op de weg gegooid worden !!! O.a te zien in Stockton & Morrisville + Los Angeles .

⚠⚠Op kruispunten met verkeerslichten komt het voor dat de trein door mag rijden bij rood licht !! (!) ⚠⚠(bijv. in Tampa)   ## ##  Ook gaan de rode (soms de oranje) lampen van verkeerslichten in veel steden knipperen als er een trein komt . Of zijn er andere lichten .

CALIFORNIA : de nr. 1 qua straattreinen ! 

± ca . 40 plaatsen / ca.± 70 "bruikbare" trajecten (!)  . 

No. 1 van de top 5 straat-trein-staten .

San Francisco : Illinois street . Alleen nog op de brug , vroeger door de hele straat ↕ en verder ! Lange restanten in de  weg , deels zelfs dubbelspoor .(streetview)  Dit is / was de San Francisco Bay RailRoad . Ooit liep deze lijn helemaal via een omweg langs de kust door naar  het noorden⬆ , en ging bij fort Mason door een tunnel* . Daar in de buurt zijn als aandenken nog wat sporen aanwezig . *(sateliet)  De lijn eindigde bij de militaire basis bij Presidio . Ook tussen Jefferson street en de tunnel ligt nog rails .* 1 foto bekend . (railpictures.net) De tunnel is gesloten , maar er is een tramlijn doorheen gepland !  Recente video met  trein op brug op YouTube . Er schijnt nog maar 1 loc actief te zijn , nr.23 , en die schijnt in 1944 gefabriceerd te zijn . Voorheen was dit de Belt Railroad . Daar zijn veel foto's van te vinden , en veel rail restanten , en kaarten . Later* ontdekte ik nog véél méér straten die vroeger een of meer stukken straatspoor hadden . Heeft U "even" ? Hier komen ze : Harrison st./Division st./Rhode island st./Alameda st./genummerde straten : 1,2,3,5,15,16,23,25 ./Mississippi st. /Indiana st./Hubbell st./Iowa st./Biuxonie st./Ritch st./De Haro st./Bryant st./Spear st./Howard st./Folsom st./Beale st./Stueart st./Pacific ave./Davis st./Front st./Vallejo st./Green st./Union st./Filbert st./Kearny st./Chestnut st./Lombard st./Greenwich st./North point st./Beach st. /King st.  (bij elkaar ca. 35 straten)(!) Voor zover bekend is er geen rails meer aanwezig . Opnames nog niet gevonden . Sommige straten zijn (deels) verdwenen . Ook op alle pieren (ca. 40 ! ) lagen sporen en enkele daarvan zijn nog aanwezig . En ook een betonnen locomotieven-loods die nu als kantoor dienst doet .

In de buurt van die hierboven genoemde brug  zijn nog straatspoor-trajecten in gebruik in Quint street---Ranking street.  (niet alleen bediend door de SFBRR) Te zien op YouTube .  ⚠  Spectaculair ⚠Slingerend ⚠ Straat ⚠Spoor ⚠ met de grootste locomotieven !! . Het Spoor kruist 3th.ave.  Kruist ook tramlijn .  

Wat  zuidelijker⬇ is er nog een straatspoor dat 3th.street  en de tram  kruist : dat is in Carroll ave . Kort stukje is (?)nog in gebruik . Te zien op YouTube . Rest van de lijn loopt naar de haven maar is onbruikbaar of verdwenen , net als in dat havengebied . In totaal zijn er dus nog 4 straten met straatspoor ingebruik .

Vallejo : ⬅naast deze plaats is een vm. Marinebasis . Op Mare island . In bijna alle straten ligt rails in de straat ! Een heel netwerk ! In de volgende straten ligt er deels of helemaal rails min of meer (midden) in de straat  :  Railroad ave.↕ (!) / Waterfront ave. / A street / C street / Nimitz ave. / Connoly st. / Walnut st. / 7th.st. / Ferry st. / Bagley st. . & dan ook nog op diverse terreinen ! En ook op de lange brug↔ tussen de stad en het schiereiland  . Er zijn ook kraan-sporen bij de havens . Sinds de marine weg is word er niet veel meer gereden , maar bijna alles is nog bruikbaar, af en toe komt er nog een trein ,  en er zijn toch filmpjes op YouTube . En er zijn foto's . Vroeger was er zo te zien nog meer rails , vooral in de noordelijke⬆ helft van het gebied . Maar evengoed heeft Vallejo/Mare island met ± 10 bruikbare straatspoor-straten HET record van de hele actuele USA !!

 Port Chicago : ook op deze marine basis zijn weer veel sporen aanwezig , en deels liggen die in betonnen rijwegen die in lus-vorm in de rivier gebouwd zijn ! (overslag op schepen) (1 foto op Railroad picture archive) . Uniek . Verboden gebied , dus  gebruik onbekend . Alleen te zien vanuit de lucht .(op die ene foto na)

Stockton: deze stad schijnt bankroet te zijn , maar evengoed rijden er diverse straattreinen . Vooral door woonwijken ! In F. Roosevelt street↔ , op Wizard ave , door de hele B-street↕ , en op Waterloo road↗ .  (die laatste meer is een heeele lange overweg)- -Maar wél ✳Spectaculair !⚠. Div. opnames op YouTube . En foto's . TCC RailRoad . Op wikipedia worden maar 2 v.d. 4 locaties genoemd .

Sebastopol : deze lijn is inmiddels opgeheven . Dat staat er niet bij op wikipedia  . Wel foto's,  geen film . Nu een fietsroute . (N-mainstreet) Dit was ooit de elektrische interurban tussen Santa Rosa &   Forestville  en  Petaluma .

Eureka: in 1st. street . Opgeheven lijn. Rails misschien nog in de weg . Geen opnames gevonden . De lijn liep ooit door naar Samoa (op een "eiland") , via Arcata en Manila . Dat is nog te zien:  bij en op het "eiland" is ook nog wat rails te vinden , o.a. op de spoorbrug  .  En tussen Samoa en Manila . Hoewel de rails er slecht uit ziet , blijkt er daar zelfs een "toeristische trein" te rijden !  * Met "speeders". Opname uit 2017 op youtube . Vanuit Eureka liep de lijn ooit ook door naar Oregon⬆ .

Gardena :  op S Vermont ave rijd de trein een klein stukje midden op straat . Zwaar beveiligd , wat maar weinig voor komt (!⚠!) Op YouTube . Lijn loopt tegenwoordig  dood in Torrance . Daar zouden nog 1 of 2 wigwag's actief zijn. 

National city (tussen San Diego en Chula Vista) :  op terminal ave . "Emplacement in de straat" *.  Geen opnames gevonden . 

En in Cleveland ave↕. * Duidelijk buiten gebruik . Dit hoorde bij de Coronado Line , die ook in Chula Vista op straat reed (vervolg van deze lijn hier onder) Geen opnames op straat gevonden . Ook in Coronado was er straatspoor ; op Pomona ave. Daar zijn wel oude foto's van , uit de tijd dat het nog een tramlijn was . Grote delen van het spoor tussen Cleveland ave. en Fruitdale zijn nog aanwezig↕ , deels duidelijk als aandenken . En er zijn allang plannen voor een museumdienst op de lijn .Tussen Fruitdale en Coronado is er nu alleen nog fietspad .

Chula Vista (onder San Diego) :  in F-street  ligt ook nog wat rails van de Coronado lijn. Liep vroeger door via third ave naar k-street en verder . Weinig over bekend . Geen opnames gevonden .

Riverside : in een deel van Commercial street liggen straatspoor-restanten . Naast de voormalige spoorbaan . Te zien op streetview . Maar er was nog een lijn(en er is er ook nog steeds een)(3 lijnen dus in totaal) en die liep door Vine street . Het oude station is blijven staan , en ervoor ligt nog rails in de weg als aandenken* . In beide gevallen geen opnames met trein gevonden .

Modesto :  in 2000 slaagde de gemeente er in , na 88 jaar(!) proberen , om het spoor uit de 9th. Street↕ weg te krijgen . Dat was de Tidewater and  Southern Railroad  . Dat was ooit een elektrische interurban . In Modesto was electrisch zelfs verplicht . Daar is nu niks meer van te zien  , maar er zijn wél indrukwekkende  opnames van . Ook op de Pentrex-dvd "street running" en op het you tube kanaal van Rockbasso en Gary Perazzo . En in B-street↔ rijden er nog altijd treinen midden op straat . De lijnen kruisten elkaar  op straat , maar niet op het kruispunt van 9th./B-st. . (wel er dichtbij) Ook te zien op YouTube . Ook door de stadspoort heen .(zicht er doorheen)(de trein reed er niet doorheen) De lijn is boven de stad nog wel aanwezig en gaat naar Stockton . Maar alleen Stockton - Escalon is nog in gebruik . Doodlopende lijn nu dus .

 San Jose :  op Rogers ave . Spectaculair⚠ filmpje op YouTube ! (waar uit blijkt dat ook inwoners soms amper weten dat er een straattrein in hun stad is)(laat staan in andere steden) . En er is ook nog een restant  , een oude zijlijn van de eerstgenoemde lijn . Doodlopende goederenlijn . Er is ook een sneltram-net . En ook een museum-tramlijn in / bij Kelly park . En daar in de buurt is nog straatspoor te vinden van goederentrein* . Op een terrein tussen Keyes street en E Humboldt street . Wel aangesloten , maar zo te zien buiten gebruik . Aan de ⬅overkant van Keyes street , in de S5th. st. liggen ook nog restanten . *

 Sacramento : naast de rivier is een Spoormuseum en museumlijn , en die rijd deels ""op"" asfalt . Is geen gewone weg↕ . Op de towerbridge daar vlakbij reed vroeger een electrische interurban . De spoorbomen gaan ook omlaag als de brug omhoog gaat . Er is een tramlijn over de brug gepland /in aanleg . De museumlijn is bij het museum aangesloten op andere lijn , maar stopt in het zuiden van de stad . Liep vroeger verder door dus . Ook bij Stone boulevard is straatspoor te vinden* , op bedrijfsterreinen . In gebruik .

 Santa Cruz : op Chestnut st.↕ (woonwijk !) & bij het strand ↔(Beach st.) Die laatste straat heeft 1 ➡ richting verkeer , dus soms rijd de trein ⬅tegen het verkeer in ! ! !  En moeten de auto's aan de↔kant , want de weg is niet zo breed !! Soms word(en) daarbij (de) rode vlag(gen) gebruikt . Daar is minstens 1 foto van . "Station" is pal aan het strand , casino e.d . Op deze lijn zijn(?) nog 3 wigwag's actief ! . Er rijden vooral toeristentreinen . Min of meer het hele jaar . Soms ook met stoomtrein . En bijv . ook met kerstmis .(trein met héél véél lichtjes) Films op YouTube . Foto's zijn er ook .  Ze rijden tussen Felton en Santa Cruz . (roary camp railroad) Al sinds 1875 is dit een toeristische lijn . Liep vroeger door naar San Jose .  Wegens grote schade in 1940 is dat deel verdwenen . Nu alleen nog doorgaande lijn naar Watsonville e.v .  De lijn is sinds 2012 eigendom van de regio en zij hebben diverse plannen om het (personen)vervoer uit te breiden  . Op wikipedia word ook Murray st. genoemd , doch dat is vrije baan . Op YouTube is 1 accident in Chestnut st. te zien .

Er zijn ook opnames met goederentrein in Santa Cruz . Onbekend of die nu nog rijden . (Watsonville - Davenport)(de enige klant in Davenport is gesloten) The roary camp railroad exploiteert daarnaast nog een slingerende lijn door de bossen bij Felton . Ook met stoomtrein . 

#Wat is een wigwag ? Te zien op YouTube . In vele vormen .#(automatic magnetic flagman)( in Nederland hadden we er ooit ook 1 , bij de Blauwe tram in Leidschendam .)(1 foto bekend)(als je zoekt : "slingersein Damlaan Leidschendam") #.   Ik vermeld alleen wigwag - locaties aan straat-trein-trajecten . Er zijn er  nog meer  aanwezig , maar het worden er steeds minder . Ook wigwag's zijn typisch Amerikaans omdat ze het meest voorkomen en - kwamen in de VS . Vooral in California zijn er nog veel in bedrijf . Overzicht op : wigwaglist . (in Canada en Chili zouden er ook nog een paar zijn)(zeer zeldzaam dus daar)

 Watsonville : ligt onder  Santa Cruz . In Walker street rijd de trein op straat . Vroeger waren er ook klanten daar . Doorgaande lijn . Foto's & film.

Port Hueneme : op industrie & militair terrein *. Geen opnames bekend . 

Oxnard: op bedrijventerrein .* Foto's .

Turlock : nabij Modesto . Straatsporen in Castor st. (2 sporen)(woonwijk!)(een stukje zelfs 4 sporen) , B-street , en in 5 Th. street .(& in een straatje zonder naam .) 1 "recente"foto bekend , geen film . Allemaal aangesloten , doch buiten gebruik eigenlijk . Sporen in slechte staat . Dit hoorde ook bij de Tidewater and Southern Railroad .(Modesto - Turlock) Is nog wel doorgaande lijn . Foto op railpictures . net . Op wikipedia wordt 1 v.d. 3 straten niet genoemd . Later*nog 2 foto's gevonden op kanaal van Gary Perazzo .

 Petaluma : 2 trajecten , beide onbruikbaar .  In  Copeland en in Waterstreet-----1 st.street . Beide doodlopend . De laatste was ooit een interurban , en een toeristen-tramlijn hier op is gepland . (interurban naar Santa Rosa&Forestville) 1 foto met trein bekend . De rails  ligt deels op een houten baan , en die moet eerst hersteld worden . De hoofdspoorlijn door lakeville street kent sinds kort na 50 jaar weer reizigerstreinen ! Met halte . Krappe straat , maar trein op vrije baan . (Vroeger wellicht niet ). 

Richmond : op Wright ave. rijden de treinen ongeveer midden op straat . Foto+film . Doorgaande goederenlijn . En op div. terreinen . Er is nog 2 x een Richmond met straattrein ! : in Indiana & in Virginia . Meer centraal in het land dus , en aan de andere kant van het land .

Visalia : op W oak ave . Doorgaande↔ lijn tussen Goshen &  Exeter . Foto's & films .

Chino : door 6th. street↕ .(zuidelijk deel) 2 sporen ! (1 bruikbaar) . Foto . Doodlopende goederenlijn , en op terreinen .

Jurupa Valley : op terrein ⬇ van buren blvd. 

Miro Loma : op ca. 8 terreinen .

Santa Maria : W Jones street ↔. In onbruik . Doodlopende goederenlijn . Geen opnames gevonden .

San Diego - La mesa - El cajun/cajon : in de nacht rijden er goederentreinen via de sneltram- sporen, vanuit San Diego , deels op straat . (San Diego Trolley) Te zien op YouTube .  Ook* op bedrijfsterrein bij Frost Mar pl. en daar dichtbij onder Miramar road .(niet via de tramsporen)  Er is nog een San Diego , in Texas , maar dat heeft niet echt trein op straat .

Lodi : W lockefort street .  op YouTube . Deze lijn loopt aan 1 kant niet meer door  . En dat is al zo sinds 1897 ! . Zo te zien is er ook maar 1 klant . Foto +film . CCT Railroad . Oorspronkelijk was dit een smalspoor-lijn . Lodi heeft een mooie stadspoort , en daar doorheen kan je de trein zien rijden ! .(de trein zelf rijd er dus niet doorheen)

Colton: in S 9th.street↕ . Met 2 x wigwag . op YouTube . Was doorgaande lijn . Foto . En op YouTube . Maar in 2017 schijnt alles verdwenen te zijn . Nog wel te zien op maps & streetview . Liep van emplacement naar aansluiting bij Riverside . De enige klant heeft nu een andere aansluiting gekregen t.h.v. W Washington st . , alwaar ook sporen op het terrein van de klant zijn . Ook op terrein bij S 8th.st.

Long Beach :  o.a op Long Beach ave↕. reed ooit de Pacific Electric . Interurban . Foto . Historische films op YouTube . Tegenwoordig rijden hier moderne sneltrams , ook een interurban eigenlijk . Maar toch heel anders dan vroeger .  En op een deel van Pacific ave. ligt een doodlopend straatspoor .(opstelspoor)(zonder randen , dus geen vrije baan) Eigenlijk is dat spoor van de "sneltram" die daar "metro" word genoemd , maar op borden staat ook wel "train" . Dus telt het mee !  En ook in E-first st. rijd de "tramtrein" "los" op straat . De lijn kent ook spoorwegbeveiliging .

Lompoc : W Laurel ave↔ , tussen V street en N  E street. Verbonden met straatspoor op een deel van  N A street↕ . Ten zuiden van deze straat en onder Lompoc slingert deze doodlopende goederenlijn naar world minerals , alwaar ook straatspoor *in gebruik is . Foto's+film in Lompoc . In gebruik voor zover bekend .

Anaheim : in W Santa Ana street ↔, en in Olivestreet↕ . (op dezelfde lijn) Div. Films+foto's . Er is(?) nog een wigwag aanwezig en die zou uit 1911 dateren . Doorgaande lijn . (op wikipedia wordt Olive st. niet genoemd). Ook op het terrein van Disneyland zijn wigwag's aanwezig . En ook in veel andere pretparken , in / bij railmusea & miniatuur spoorlijnen worden veel wigwag's gebruikt of tentoongesteld . Zo verdwijnen er dus nog steeds , maar er komen er ook bij . Alleen niet meer aan reguliere spoorlijnen . In Disneyland rijden ook trams met en zonder bovenleiding , en ook een paardentram . En ook ouderwetse stoomtreinen , maar ook de meest futuristische monorail !  ###  En ook op een terrein onder E ball road is een straatspoor op een terrein .

Santa Ana : op bedrijfsterrein .

Yuba city : bridge street . Lijn verdwenen na 1995 . Opname uit dat jaar op YouTube . Slecht beeld , maar wél Spectaculair . De lijn ging naar Colusa . Ook foto uit de elektrische interurban periode . 

Redwood city : in de haven . Foto . Er is ook een korte straat-lijn↔ in de stad , maar die heeft vrije baan . Staat dus ten onrechte als echt streetrunning op wikipedia .

Fresno: de straat die op wikipedia vermeld staat is geen echt geval van street running . Maar er is wel straatspoor , vooral in S Anna street *. Dat is wel "puur". Maar zo te zien niet in gebruik . Bij het begin v.d. straat staat nog een wigwag !! 1 foto op rrpicturesarchive , maar geen trein in die straat op die foto . Bovendien zijn er straatsporen op terreinen . Tot ca. 1990 reden de (Amtrak) treinen in Q - street midden op straat . Daar zijn foto's van . (nu ligt die lijn naast de straat)  Er zijn(?) in Fresno nog 4 wigwag's in bedrijf* ! (dichtbij elkaar)(you tube)    Fresno heeft ook een stadspoort in de buurt van de trein .

Oakland : wellicht het bekendste voorbeeld in de USA : de 3 (!) sporen bij Jack London square . ⚠Midden in het centrum ! ⚠Door een Hoofd(winkel!)straat !↔ ! ⚠ (embarcadero west) Waarvan er nog 2 ingebruik zijn . ⚠En hoe ! Vele vrachttreinen EN reizigerstreinen Denderen in 2↔richtingen over beide sporen; soms 2 tegelijk !!  Ook met lange DubbelDekkers !!! En ook met gestapelde containers !  En ook in het donker ! En ook "geduwd"/ "achteruit" ! !  Populaire locatie , dus zijn daar véél opnames van .  Ondanks veel ⚠beveiliging ook véél getoeter ! En toch is er 1 accident te zien op YouTube . 2  overstekende mannen  maakten in jan. 2017 de grootste fout , door niet te rekenen op een 2e trein , in de andere richting . Zoals bij de (Kust)tram ook wel gebeurt .(en elders) Bovendien renden ze over en gebruikten niet een officiële oversteekplaats . 3 fouten die véél te vaak gemaakt worden , en niet alleen bij treinen of trams . Maar ook bijv. bij auto's en bussen . Ze raakten zwaargewond maar hebben het wel overleeft . Maar het scheelde niet veel . ###  Doorgaande lijn . Ook met Amtrak-reizigers-treinen .  Ook al heeft ieder kruispunt slagbomen , toch is het blijkbaar onvoldoende om een "stiltegebied" in te stellen . Dus word er vrolijk doorgetoetert ! Dag & nacht ! De bewoners hier klagen daar kennelijk niet over ,  in tegenstelling tot in Tampa .    Het is de enige locatie in Oakland die op wikipedia staat , maar er zijn en waren er veel meer ! :

Veel onbekender is dat er ook in Woodstreet rails ligt .( Ten noorden⬆ van het centrum) Was doorgaande lijn . 1 foto* gevonden . Nog wel aangesloten maar buiten gebruik . ###  En in de 105th.ave.(doodlopend)(ver in het zuiden⬇ van de stad)(niet meer aangesloten). Geen opnames gevonden .###  Later* ontdek ik nog méér onbekendere locaties : 1. vanaf het zuiden door Union str. naar ⬆ graanfabriek . 4 sporen daar. En via dat terrein ⬆ naar en door Poplar street .  Kruiste in deze straat het straatspoor↔in de 20th. street . Dat is nog te zien . De lijn gaat verder ⬆ door de Louise str. en eindigt daar tegenwoordig. Deze hele route is wel aangesloten, met div. zij-sporen ,  maar zo te zien buiten gebruik . Er zijn enkele foto's van *. Vroeger was het waarschijnlijk mogelijk om rond te rijden via wat nu de Mandela parkway heet .(zo te zien vm. spoorbaan) Bovendien liep de lijn ook nog door naar het noorden⬆ er reed daarbij in Horton str. ,  Doyle str. en in Ninth str. waarschijnlijk midden op straat . In die laatste 4 straten is geen rails meer te zien . Geen opnames gevonden . Zo te zien was er aansluiting op de nu nog aanwezige spoorlijn t. h.v. station Emeryville .###  2. ook in de 18th. en in de 20th. str. ligt nog straatspoor. Onbruikbaar . .### 3. Vanaf de 26th. str. was er een straatspoor-lijn rechtsaf naar Kirkham str. , en linksaf naar Campbell str. en Ettie str.  In die straten zijn nog  delen aanwezig , doch niet meer bruikbaar . Foto in 26th. str. op trainweb*, net als de weinige andere foto's in dit gebied .  Al deze lijnen zijn (nu) doodlopend .###  Daarnaast is op oude foto's te zien dat er ooit ook treinen reden door de 7th. en de 14th. str . (elektrisch!) , en wellicht ook 8th. str. ### Bij Wood st./16th.st. staat nog een oud station .

Tot in ca. 1995 reden er ook nog door de 3th. street doorgaande treinen .(parallel aan Embarcadero west)(een paar straten⬆ verderop) Foto+film . En er zijn nog wat restanten . Zoals bij Linden str. , waar de trein de straat op/af ging . Ook hier reden passagiers treinen , zoals de beroemde California Zephir .

In  de Glascock street ligt ook nog rails , en omdat er in de buurt daarvan ook wagons bij bedrijven te zien zijn , lijkt dat deel nog gebruikt te worden .  Ook las ik bericht over her-ingebruikname . Naar het noorden⬆ is de lijn namelijk onderbroken . 1 fototje gevonden . Geen film  . Daar in de omgeving zijn op de Tidewater ave. nog wat restanten te vinden .  5 straat-trajecten zijn dus nog bruikbaar / ingebruik .

Alameda: (naast Oakland) op Alameda island liep er tot voor kort een straatspoor door de hele Clement ave. Restanten zijn er zo te zien nog . Ooit liep deze lijn over 't  hele eiland* en ook over  de 2 bruggen naar het eiland . Een "ringlijn" dus . Dat is nog te zien . 1 foto zonder trein gevonden .

San Pedro : op een industrieterrein .

Vernon(bij Los Angeles) : in de E 46th.st. is een bruikbaar straatspoor . Op YouTube te zien . ###  In de E 49th.st. is een overweg met 8 (!) sporen , slechts beveiligd door 1 wigwag !! . (slechts aan 1 kant dus!) Ook op YouTube te zien. ###  op Seville ave. zijn er op 2 plekken 2 sporen die elkaar diagonaal (X) kruisen op straat ; iets wat zeer zeldzaam is . En op div. terreinen . ###  Ook zijn er nog ouderwetse "no left turn" - lichten in gebruik . En zelfs ook "no right turn" ! - helemaal zeldzaam ! ###  In S Downey road  is nog zo'n kruising , maar die is buiten gebruik . Ook in dit gebied geduwde treinen ,  en rangerende treinen die overwegen blokkeren . Veel films , ook met 8 (!) Locomotieven voor 1 trein ! (!) .

Los Angeles : o.a op MC Farland ave↕ . Dat is in de wijk Wilmington . Doorgaande lijn .  Foto's + film . ### En div. industriesporen en restanten op terminal island .### Op S Fries ave. in de haven rijd de trein op straat , ook als spooktrein !!   ###  En boven Conway place zijn er restanten . ### Onder de Slauson ave. is op een terrein een bruikbaar straatspoor aanwezig . ### Vroeger reden er ook treinen midden op straat op S Alameda st.↕ , en een deel is nog aanwezig maar onbruikbaar . Enkelspoor . Tussen E7th.st.&E Olympic blvd. Er zijn ook wissels en restanten op terreinen . Geen foto gevonden , maar wel kleurenfilm uit 1939 !! Dubbelspoor (toen) . Met stoomlocomotief o.a. ! Speciale film . ###  De situatie lijkt erg nu op zoals het ook in Modesto was . ####  Ook in de Banning st. schijnt straatspoor geweest te zijn . ###   Er is ook een sneltram-net .  ###  En in winkelcentrum "The Grove" rijd een replica-dubbeldeks-tram op een zeer kort lijntje zonder bovenleiding . Maar wel met 2 wigwag's !! (op het enige kruispunt ) .   (Er is nog een Wilmington met straattrein : in North-Carolina)(Helemaal aan de andere kant van het land .) In L.A. zijn dus nog ca . 3 straat-trajecten ingebruik of bruikbaar .(afgezien van bedrijfsterreinen)

COLORADO :   ca. 5 "bruikbare" locaties .

Fort Collins :  tot in 2012 reden de treinen gewoon midden op straat & dwars door de stad ,  zoals vaak met Continue Keihard Getoeter !!!  (ondanks dat er hier wel⚠ beveiliging is)(nog in 2015 werd een verzoek tot het instellen van een claxon-vrije zone afgewezen .)( Want er zijn niet genoeg veiligheids-voorzieningen .) (overal slagbomen bijv. ) (Merkwaardig , want in La Grange Kentucky is dat ook zo , en daar is zo'n  zone er al jaren ! ) Div. Spectaculaire opnames op YouTube ! En foto's natuurlijk . In 2012 werd de lijn......niet opgeheven of verlegd , maar grotendeels op vrije baan gebracht . Het Spektakel werd er niet minder op .  Straatnaam : N Mason street ↕. Doorgaande lijn . Op YouTube is 1 accident te zien . Hoewel omlegging via andere spoorlijnen mogelijk lijkt is daar toch niet voor gekozen . Ook tot in 2012 was er in het noorden van die straat nog 1 spoor , dat bij Cherry street links af boog naar de brouwerij . En op datzelfde kruispunt schijnt ook nog een ↖diagonale lijn geweest te zijn !! (ook naar brouwerij)(en ooit naar enkele dorpjes boven de stad ) . En nog 1 lijn vanuit het noorden (de huidige spoorlijn) naar de brouwerij . 4 sporen bij /over 1 druk kruispunt dus !!! Nu is er geen 1 spoor meer naar de brouwerij . Helaas geen opnames bekend uit die tijd . In Fort Collins rijd ook nog een museum-tram op een restant van de vroegere tramlijn . Deze lijn kruist niet de straat- spoorlijn , maar vroeger wel .

Silverton : bij het beginpunt van de smalspoor stoomtrein liggen 2 sporen in de bestrating .  Op YouTube .  En foto's . 

Loveland: op bedrijventerrein . 

Denver: op div. terreinen , bijv. bij de S raritan st . En in de E 67 Th. ave. ligt ook een bruikbaar stukje rails min of meer in de weg .

Lakewood*(bij Denver) : nog niet zo lang geleden was er hier straatspoor , en daar zijn foto's van. Met "historische" trams(zonder bovenleiding)((om de foto's te zien : zoek "platte Valley trolley"/"Denver trolley" )). Er is geen goede beschrijving bij de foto's , maar waarschijnlijk was het in de W 13 ave. Het was een voormalige spoorlijn met 1 spoor . Inmiddels is een deel van die lijn , waaronder dat deel , opnieuw aangelegd met 2 sporen , en nu als electrische sneltram . Op vrije baan . Vanuit Denver . 

DELAWARE *:  ± 2 bruikbare locaties .

Edgemoor *: op terrein IKO & op Amtrak terrein .

FLORIDA :   ca. 10 "bruikbare" trajecten .

Pensacola : door S tarragona street . Industrie lijn . Op YouTube. Op wikipedia staat nog een straat , maar dat is op vrije baan .

Sanford : nabij de W 5th.st. is een terrein met straatsporen* . Met vlakbij een overweg met 1 0 sporen !!! Daar is wel film van .

Miami : een kort stukje↔ in de NW 23th. street  . Geen opnames bekend . En op de kruising NE 61th.st. met de Biscayne blvd. en Port blvd. zijn 2 lange overwegen↔ die zowat in elkaar overgaan en wat zodoende dus op street running lijkt . Met slagbomen en ca. 1 0 0  rode lichten !! (in totaal) Havenlijn; ingebruik en uitbreiding gepland . Te zien met treinen op YouTube . 1 van de grootste spoorkruisingen "midden" in de stad in de VS . Wellicht de grootste . 

Ocala: in NE osceola ave↕ . De weg is deels verboden voor auto's . Er is (?)nog een ouderwets armsein in bedrijf/aanwezig (?) Wel te zien op foto /film . Doorgaande lijn . Volgens berichten zou de lijn verdwijnen wegens een project maar dat is (nog) niet zo . Of het gaat niet door . 

Kennedy Space Center : op enkele terreinen . De NASA had tot 2015 een eigen spoorbedrijf . Daar zijn opnames van . De  sporen zijn nu buiten gebruik , maar er is sprake van her-ingebruikname of zelfs een deels nieuwe lijn . 

Tampa : in E Polk street↔ . 1 van de bekendste locaties . Dus zijn er veel foto's en films . Midden in het centrum . Met véél getoeter . (nog wel)(toetervrije zone is gepland)   Vroeger reden hier ook Amtrak treinen . Doorgaande lijn die ook de heritage-tramlijn gelijkvloers kruist . Ook in de havens zijn er straatsporen .(op terreinen)

Clearwater: door N E ave.↕ , doorgaande als South east ave . Ook hier kwam Amtrak voorheen . Foto's+films . Doorgaande lijn .(in het zuiden doodlopend) Vroeger was er naar het schijnt ook straatspoor in Fort Harrison ave . 

Auburndale* : op bedrijfsterreinen .

(St. Petersburg) : staat wel vermeld op wikipedia , maar het was daar op vrije baan . Er zijn nog wel wat restanten . Het lijkt er op dat er door 2 straten treinen reden , maar of die andere wel echt op straat was is onduidelijk . Ook schijnt de ene lijn doorgereden te hebben tot op de pier . 

GEORGIA :   ca. 6 "bruikbare" trajecten .

Columbus : door W 9th.- -9th.street . Doorgaande↔ goederenlijn .  In gebruik . Films & foto's . En door W 6th.- - - 6th. street ↔. Lokale goederenlijn . Die is weinig in gebruik ; wel film op YouTube . En er ligt nog meer rails op straat : aandenken aan de vm. tram . Te vinden op de Front ave. , tussen de 9e en de 5e straat↕ . Korte stukjes . Op wikipedia wordt alleen de 9th. st. vermeld .

Sandersville : door Tybee street . Woonwijk . Hier rijd een goedlopend particulier spoorbedrijf op straat , met eigen locomotieven . Zoals wel meer voor komt in de VS . Films & foto's . Doodlopende goederenlijn .

Augusta: door de gehele 6th. street↕ . Veel in gebruik , dus veel (Spectaculaire) films & foto's . 1 v.d. populairste locaties . Doorgaande lijn . Op wikipedia staan nog 3 straten vermeld , doch die hebben vrije baan . Geen echt straatspoor dus .

Albany: door W Roosevelt ave. Films& foto's . Doorgaande lijn .  Albany in Oregon heeft ook straattrein !! En ook in Albany in de staat New York ! 

Savannah : tot ca. 1997 reden er straattreinen door Riverstreet en kon je helemaal om de stad heen per spoor . Er zijn een paar foto's met trein in River st.  Aan het begin zijn (?)er nog restanten . Maar op veel terreinen daar in de buurt barst het nog van de straatsporen .  Die vaak ook druk gebruikt worden . Zoals bij Harbor st. , Old hatchover road , aan het water bij Riverst. , bij W River st. , bij Tomochichi rd. , en bij Tremont rd. Nog geen opnames gevonden .

Statesboro: hier is zij-straatspoor in W brannen st . Maar ik vermeld deze plaats vooral omdat 2 sporen elkaar hier midden op straat kruisen ! Een zeldzame situatie , vooral ook omdat daar 7 wegen met 5 namen daar min of meer samen komen ! Films op YouTube !  1 van de lijnen is nu nog een doorgaande lijn , die dient om het korte restant van de andere lijn te bereiken . Beide lijnen lijken in gebruik te zijn . De doorgaande lijn begint boven⬆ Statesboro bij Dover en eindigt zuidelijk⬇ bij Metter . De andere liep ooit van ↖Garfield(Georgia) via o.a. Statesboro naar↘Savannah . En er was ook nog een zuidelijke⬇ lijn naar Undine en Hagan .

Montezuma : tot ca .1983 was er hier straatspoor in de Cherry street . Toen is de lijn verlegd . Foto .

ILLINOIS  :    ca. 5 "bruikbare" "trajecten" .

Aurora (bij Chicago) : in 1  naamloze straat rijd de trein op straat . Doodlopende goederenlijn . Te vinden nabij de hoek W park ave/N Highland ave. Foto's &film. 

Rockford : door  N Madison street . Diverse films op YouTube . En foto's zijn er ook . Doodlopende goederenlijn van Rockford naar Loves park .(dat is boven⬆ Rockford)(vroeger liep de lijn verder)⬆(naar Beloit)(en reed daar in de 5th.st. min of meer op/door de straat)  Als ik dat onderzoek , in jan. 2018 , ontdek ik toch nog weer het een na het ander . Zoals al vaak gebeurt is . Want boven Rockford ligt de plaats : 

Beloit : hier blijken op een bedrijfsterrein aan de Park ave. bruikbare straat-sporen te liggen . Geen opnames gevonden . Maar vanuit de lucht zijn er div. wagons en 1 locomotief te zien . Doodlopende goederenlijn . Nog hoger ⬆ ontdek ik nog 2 plaatsen , doch die zijn in Wisconsin . Zie aldaar .

Olney: in Mitchell Ave lag vroeger straatspoor *. 1 foto . Doodlopende goederenlijn . 

Lincoln: voormalig interurban straatspoor *. Locatie onbekend .1 foto .

Chicago : in diverse straten was er rails , maar nu is er niet veel meer van over . Maar wel veel opnames . Met veel claxon . Naar het schijnt word alleen de N Kingsbury street tussen W North ave en W Division st. nog bereden . Recent filmpje op youtube. Ooit liep het door de hele straat , van noord⬆ naar zuid⬇ . Naar het noorden liep de lijn via lakewood ave. helemaal tot aan Evanston . In Chicago is (?) daarvan op div. plekken nog rails te vinden . Maar soms staat er een nieuwe wijk bovenop . Vanuit N Kingsbury st. takt een lijn af naar Goose island . Daar loopt de lijn door N Cherry ave. En vroeger ook door N North branch St. Deze lijn is recent gesloten maar wel aanwezig . Ook als aandenken lijkt het wel . Ook de 2 bruggen zijn intact . Van deze Chicago Terminal Railroad zijn div. films-met veel getoeter-op you tube te zien .   

 W Carroll ave is een ander geval . Deze wat verborgen en verdiepte straat gaat ook onder gebouwen door , en er ligt nog steeds (?)een spoor . Buiten gebruik sinds 1999 .  Geen film , wel foto . Er werd papier voor kranten gebracht . Reed aansluitend over grote oude spoorbrug , die sindsdien omhoog staat .  Verder zijn er div. emplacementen en industrie terrein met straatsporen . En vroeger nog veel meer natuurlijk .     

  INDIANA : ca. 18  "bruikbare" locaties . Nr . 5 van de top 5 .

Michigan city : deze stad ligt nog net niet in Michigan . Het is 1 v.d. bekendste streettrain plaatsen , omdat het speciaal is : de enige reguliere Elektrische Reizigerstrein op straat in de VS ! En ook de laatste oorspronkelijke interurban ! Hij rijd door W 10th. street , om verderop met een slinger naar↘ en door W 11 th. & E 11 th.str. te rijden . Het "station" is midden op straat .  Woonwijk ! De zware lange treinen zijn van Japanse makelij en toeteren veel . En de straat is niet zo breed . Kan dat nog erger ? Natuurlijk kan dat :⚠ er rijden ook DubbelDekkers !!!  En ook  goederentreinen !  En ook in het donker . De lijn kruist een Amtrak-lijn .  Er zijn allang plannen om de lijn te verleggen en te verdubbelen , maar de inpassing en financiering zijn zo moeilijk dat het er niet op lijkt dat dit snel gaat gebeuren . 2016 werd genoemd , maar in plaats van verleggen is het spoor deels vernieuwd . Uiteraard zijn er talloze foto's en films van . Van oudsher is de lijn bekend als The South Shore Line . Begint in Chicago . Reed vroeger ook in South Bend en Chicago op straat . Blijft tegenwoordig buiten South Bend en eindigt bij het vliegveld . Op wikipedia staat ook nog Holiday st. in Michigan city, maar dat is onjuist ; daar is vrije baan . Maar er zijn wel nog op 2 terreinen sporen aanwezig . 

New Albany : in E 15 Th. street ↕. En een stukje in de Vincennes st.  Woonwijk .  Er komt nu nog maar zelden een trein . Alleen nog maar lokaal heb ik begrepen . Wel foto's en films . De lijn loopt door naar Salem en Orleans⬆ .( e.v. ) (op wikipedia word alleen E 15th.st. vermeld) Vroeger was er ook een lijn door een deel van  E main st.↔ , wellicht ook op straat . Komende van Huntingburg .  Deze lijn liep door naar Jeffersonville . Dat deel is er niet meer . (new albany-jeffersonville) Na de brug buigt de eerstgenoemde lijn naar links . Tot ca. 2000 was er ook een lijn naar rechts . Deze lijn ging naar North Vernon . Eigenlijk bestaat hij nog , alleen rijden de treinen niet meer via New Albany . Div. oude tracé s zijn nog te herkennen .  Er was nog een New Albany met straattrein : zie daarvoor Mississippi .(dat ligt 4 staten verderop) 

Kokomo : (ook) dit stadje was ooit een waar spoor-knooppunt ! Met ca. 4 electrische interurbans . Daar zijn 2 lijnen deels van overgebleven , en 1 tracé  - in N buckeye street↕- ligt op straat . De andere lijn lijkt er veel op , maar heeft toch een vrije baan↔ . Beide lijnen kruisen elkaar en zijn ook verbonden . Beide lijnen worden nog maar weinig gebruikt en/of lopen niet meer door aan 1 of 2 kanten . In N buckeye street  (woonwijk) staat een uniek "seinhuisje" op een paal . Geplaatst in 1930 . Voor zover bekend is dit 1 v.d. 2 in de hele VS die nog gewoon naast het spoor staan . Maar niet meer ingebruik . En hoe lang de lijnen in Kokomo nog blijven is ook zeer de vraag . De infrastructuur is oud en er zijn "antieke" elementen te vinden . De tijd lijkt er soms stil te staan . Het oude station en het seinhuisje(er zit nu een pop in) zijn wel onlangs opgeknapt en de stad heeft "museale" plannen  . Er zijn weinig foto's en films omdat er zo weinig gebeurt . (Maar ze zijn er wel dus)(you tube)  Daarom is op het straat-traject in buckeye st. ook alle beveiliging verdwenen, ook de andreaskruisen . Het traject is bruikbaar doch  buiten gebruik . ###  Diep in het zuiden⬇ van Kokomo ligt er in Defenbaugh street ook nog een stuk straatspoor *. Aangesloten maar buiten gebruik . Dit spoor verbond vroeger de 3 spoorlijnen min of meer . Althans op sommige oude kaarten lijkt het een doorgaande lijn . Dan had je dus een "ringlijn" . Zo te zien was er aan die lijn een depot of fabriek .###  En in het noorden⬆ is er in  Morgan street een zij-straatspoor . Dat is wel ingebruik zo te zien .

Warsaw : Ook hier 2 kruisende lijnen , maar beide gewoon in gebruik ! De verticale↕ lijn door N Hickory street ligt op straat . Toch rijd de trein niet traag hier !! ⚠(YouTube) De horizontale↔ lijn heeft vrije baan . Foto's &films . Woonwijk . 1 lijn was vroeger een electrische interurban .  1 accident op YouTube . Ook zijn  hier nog 2 ouderwetse & zeldzame  "no left turn" - lichten  in gebruik .("no right turn" bestaat ook , doch dat is nog véél zeldzamer .)

Elwood: in S  C  street is een stukje straatspoor . Woonwijk . Ook hier rijd de trein niet traag . Er zijn 2 foto's op rrpicture archive.net , maar 1 staat foutief bij de plaats Tipton .  Er zijn ook filmpjes op YouTube . Ook Elwood had een elektrische interurban . 

(Terre Haute) : beide straten staan  foutief op wikipedia , want de trein had/heeft vrije baan . Recent is de helft van de lijn in de 1th. st. ↕ verwijderd . Ook in de 10th. st.↕ rijd de trein niet op straat .

Speed: op terrein Essroc fabriek . Foto+film . Deze lijn  naar de fabriek toe is merkwaardig omdat hij grote bochten heeft , pal naast een kaarsrechte lijn . En het gebied is ook vlak . Dus hij hoeft niet om bergen heen . Maar toch rijd hij om . De trein rijd ook hier zo ongeveer door tuinen en huizen heen *. Een soort  buurtspoorweg dus . En dat klopt , want ook dit was ooit een interurban . Speed is t.h.v. Sellersburg , en de lijn loopt tussen Speed en Watson . 

Richmond: in de S 8th. street .(⬇zuidelijkste⬇ deel) Doodlopende goederenlijn . Lijkt niet in gebruik . Er zijn wel opnames van . En er is nog 2 x een Richmond met straattrein : in California en in Virginia . Aan de west&oost-kant van het land dus .

 

 La Fayette : tot ca. 2000 was er ook een spoorlijn schuin↗ door de stad . In een deel van Erie street reed de trein midden op straat en was er ook een halte . Film+foto's .

Noblesville : hier rijden uitsluitend nog museum-treinen . Door N 8 Th. street ↕. Deels midden op straat , deels aan de zijkant . Dit was ooit een elektrische interurban .Div. spectaculaire⚠ opnames . Ook met western-stoomloc . Het is een lang traject , maar loopt niet meer door . (aan beide kanten)(bij Tipton & in  Indianapolis) Daarom dus bijv. geen goederentreinen meer .

 Evansville : door W Ohio str. Ziet er weinig of niet gebruikt uit . Maar wel aangesloten . Geen opnames bekend . 

Bedford : lijkt veel op kokomo . Ook 2 lijnen die elkaar kruisten ; 1 op straat↕ (J street)(aanwezig)(?) en 1 op vrije baan↔ .(verdwenen) Maar het  verschil is dus dat in Bedford alles al opgeheven is .  Sinds 2008 . Wel zijn er opnames van .

Portage : bij Burns harbour . Bruikbare havensporen op diverse terreinen . Nog geen opnames bekend .        

 IOWA :   ca. 4 "bruikbare" trajecten .

Lansing . Kort deel in N front street↕ .  Doorgaande lijn . Foto's .film .

Alleen Belle vue staat op wikipedia , maar daar is juist vrije baan↕ .

Cedar Falls : in W 5th. street . Dat is een woonstraat . Rijd met grote bocht door tuinen . Industrie lijn. Nu doodlopend bij klant . Liep vroeger dus verder door . Foto's . 

Dubuque : in Jackson street en in Washington street .  Doodlopende korte goederensporen . Maar in die eerste straat kan geen trein meer rijden . De rails is als aandenken herlegd , maar wel onbruikbaar voor trein . Foto . En door de hele Salina street . Doodlopende goederenlijn  . Wel ingebruik  voor zover bekend . Film&foto . 

KANSAS:    ca. 4 "bruikbare" trajecten .

Kansas city : in Rail Road street .(!) Zo te zien (vanuit de lucht) in gebruik . 

Newton : op N Kansas ave. ligt de rails soms vrij in het "wegdek" in het midden of aan de zijkant van de weg .

Wichita : in de hele W mosley street . Foto . Waarschijnlijk gesloten .

Coffeyville : hier was een elektrische interurban* . Foto's .

Ottawa:* Er waren ooit 2 lijnen op straat : een horizontale↔ door E 1st.street , en een verticale↕ door S walnut street . Beide dus verdwenen . Van de verticale staat 1 foto op rrpicturesarchive.net .

Salina: dorp met veel sporen . In de zeer lange S 4th. street rijd de trein op straat↕ . En er zijn ook sporen pal naast een weg , en ook op vrije baan in een straat . En er is zelfs een X kruising van 2 spoorlijnen midden op straat ! Wat bijna uniek is . Niet alles is nog in gebruik . Geen opnames gevonden . 

KENTUCKY :    ca. 4 "bruikbare" trajecten .

Carlisle : in Market street ligt de rails ongeveer midden op/in de straat . Foto . Films met stoomlocomotief op YouTube ! 

Owensboro : de doorgaande goederenlijn slingert door de stad , en rijd in W 11 Th. street en in E 11 Th. street midden op straat . Woonwijken . Films & foto's .

La Grange : 1 v.d. beroemdste voorbeelden . Dus véél opnames . In W mainstreet ---E mainstreet . Woon & winkelstraat (!) . Een echt oud western-dorp . Althans deze straat . Ik heb gelezen over een mogelijke omlegging , maar ook hier lijkt dat niet zo 'n vaart te lopen .  Er zijn geen andere lijnen dichtbij voor een omlegging . En de bewoners merken dat de straattrein toeristen trekt . Er is zelfs een mooie trein-spotters-plaats/uitkijk-toren gebouwd .  Doorgaande lijn van ⬅Louisville naar Cincinnati➡ .

1 trein kan 2 km. lang zijn(!) , maar ruim 4 km. kan ook ! ! ! (en korter dan 2 km. dus ook)

De enige straattreinplaats met live webcam-beelden ! Naar het schijnt rijden er overdag diverse treinen door de dorpsstraat . Ook met extra hoge wagons en gestapelde containers ! En niet alleen bij daglicht ! Dat kan ook om ca. 00:00 & 02:00 &  04:00 & 06:00 uur s'nachts !! (bijv.)(heb ik gezien)(in NL is het dan ochtend)(00:00 daar = 06:00 uur in NL) 3 locomotieven(of meer) met 100 wagons(of meer) is héél gewoon !! Met bel , ook s'nachts !!  Officiëel mag daarbij niet meer getoeterd worden , maar soms gebeurt het toch .⚠ En soms gaat het maar net goed-of niet-ondanks dat de trein belt/ toetert .⚠ Zoals te zien op YouTube . (CSX train chases car on street running)(van : Michigan central lines)(Ook zijn er 2 accidenten te zien)(uit nov.&dec.2017)(op ander kanaal).   2 overwegen hebben  slagbomen , 2 andere zijn onbeveiligd .(!)  1 doortocht kan wel 10 minuten duren . Een rijdende muur door je dorpsstraat !  Het hele dorp is dan 10 min.gestremd , en geparkeerde auto's kunnen niet weg !  Enkelspoor ; daarom komt de ene richting >>>"kort" na de <<<andere (lang niet altijd) . Onbekend of het alle dagen van de week even druk is . De camera is geplaatst in samenwerking met de burgemeester ! Op de gemeente-website staat dat dan ook vermeld . Ik heb gemerkt dat de treinen erg onregelmatig rijden . 30 treinen op 1 dag schijnt voor te komen , maar ook 7 uur niets . Bijvoorbeeld . Dit is 1 v.d. weinige Hoofdspoorwegen met street-running . (Oakland is de bekendste .) Ook apart : in de dienstregeling van de stadsbus staat dat je rekening moet houden met vertraging vanwege een passerende straattrein .

Tussen 1901 & 1935 had La Grange ook een elektrische interurban naar Louisville . ### Het openingsjaar van de gewone trein door La Grange ik niet vinden , doch in 1863 staat de lijn in ieder geval op de kaart . Dus ze "genieten" er al zo'n 155 jaar van . (of langer).  ###  Tot ca. 1957 was er ook een lijn tussen La Grange en Cristiansburg .(en vandaar over de nog bestaande lijn naar Frankfort , ky .(aldaar is er straatspoor op vrije baan)

Midden in de straat is de drukste kruising , met Highway (!) 53 ,  maar toch zijn er geen verkeerslichten (!). Alle richtingen moeten stoppen ( maar de trein stopt niet !! ) bij het kruispunt , en vrijwel iedereen doet dat ook . Daardoor gaat het toch opmerkelijk goed . Zelfs na 10 min. wachten op passerende trein heeft de ontstane file geen haast en doet nog steeds iedereen voorzichtig en houd rekening met ander verkeer , ook voetgangers . En ook s'nachts als er bijna geen verkeer is !  Ik kijk er verwonderd naar , want ik weet best dat het niet overal zo goed gaat in de VS ! (en elders)   La Grange ,Texas heeft ook straattrein , maar dan op vrije baan . 

Ashland ,Virginia heeft ook webcam , maar daar heeft de trein vrije baan door de straat↕ . (en dubbelspoor)(!)(daar rijden ook Amtrak-reizigers-treinen)

LOUISIANA :    ca. 7 "bruikbare" trajecten .

Gretna (tegenover New Orleans)  :  in Maddison street , en in de 4 Th. street . Woonstraten . Beide lijnen zijn met elkaar verbonden , maar niet direct . Vroeger kruisten de lijnen elkaar . Dat is nog te zien . Er zijn veel foto's , maar opvallend genoeg heel weinig film . In New Orleans is een tramnet met "replica-trams"/museum-trams .

Lake Charles* : een foto op rrpicturesarchive laat zien dat er op E sallier street nog een stukje straatspoor ligt . En streetview bevestigd dat .Geen film op die plek  gevonden . (wel verderop) Aan het einde van die weg is ook het einde van de lijn . Op een groot industriegebied met veel straatsporen . Zo te zien in gebruik . Geen opnames gevonden .

Covington : is nu geheel "spoorloos" , maar tot ca.1985 was er een straat-trein . Foto . De lijn is nu fietsroute . Tammany trace bike trail. Een "trail" is heel vaak een oude spoorlijn .

New Orleans : in de wijk Arabi ligt in Alabo street nog 1 spoor in de straat . Is aangesloten maar ziet er ongebruikt uit . Er is wel een filmpje van . Met trein . En bij de Terminal drive zijn er straatsporen op haven-terreinen *. Geen opnames bekend . En op terrein ssa marine* . Ziet er ongebruikt uit .

Avondale: "straatspoor" op oude scheepswerf bij River road *. Geen opnames bekend . Ziet er gesloten uit .

MAINE:    1 locatie .

Op Seavey naval island . Vm. Marine basis . Bij Kittery . Net als bij Vallejo veel straatspoor . Zo te zien buiten gebruik .  En restanten . Geen opnames gevonden omdat je er niet in mag . Alleen te zien via de sateliet . En in Bath en in Portland waren er havensporen . Restanten zijn er nog . 2 foto's uit Portland bekend . Op wikipedia staat bij Portland alleen dat het niet langer ingebruik is , maar de sporen zijn er ook niet meer . Wel op haven-terrein , maar niet meer op straat .  In het andere Portland , in Oregon , zijn nog veel straatsporen in gebruik . Dat Portland ligt aan de andere kant van het land .

MARYLAND:     ±  3  bruikbare trajecten . 

Aberdeen proving ground* : op deze vm. basis liggen nog wat restanten .

Baltimore : in Wico Mico street is(?)deels nog rails aanwezig . Onbruikbaar . Foto's . En in Fells st./S Wolfe st./Thames st. liggen ook nog restanten , kennelijk als aandenken . En ook in een naamloos wegje naar het  water . De wijk is sterk veranderd , maar de keien in de weg zijn gebleven ! Deze 4 straten worden op wikipedia niet genoemd . Wel de wijk . En in de wijk Dundalk liggen bij de haven veel straatsporen . En boven Bush st. op een terrein*.  Geen opnames gevonden .  Er is ook een sneltram-net .

Frederick : in E 5 street is in 2017 nog onbruikbare rails aanwezig* van wat ooit een electrische interurban was . Opgeheven als goederenlijn voor het jaar 2000 . Wellicht blijft het liggen als aandenken . Net als het spoor dat nog voor een groot deel in de East street ligt . Geen opnames bekend . Boven de stad is de lijn nog wel ingebruik , ook als museumlijn(you tube)(walkersville Southern railway)  . Maar er is geen verbinding meer met Frederick .

College park* : op de wmta railyard .

Union Bridge : in de Farquahar street lag tot voor kort straatspoor naar fabriek . Woonstraat . Foto's/film . Sindsdien heeft de fabriek aan de andere⬇ kant een aansluiting gekregen . En er is een spoorwegmuseum bij het oude station . Frederick , Uniontown & Walkersville liggen dicht bij elkaar . Er is een lijn van Union Bridge naar Walkersville .(en vroeger naar Frederick)

MASSACHUSETTS :     ca. 4 "bruikbare" locaties .

Holyoke : op water street---Middle water street . Rondlopende goederenlijn met 2 bruggen . Ziet er nu ongebruikt uit . Wel op YouTube .(Pioneer Valley railway). 

Lawrence: op Glenn street . Korte goederenlijn . Foto+film . Ook recent . Schijnt dus in gebruik te zijn . 

Lowell : hier begon de industriële revolutie en het was de 1e plaats met telefoon . Op een restant van een spoorlijn rijden tegenwoordig historische trams . En bij Dutton street ligt er nog een zijspoor in asfalt op een parking . Geen opnames met trein bekend , doch er zijn wel opnames van de tram . (trolley) .

Boston: op de Atlantic ave was straatspoor , vroeger ook onder een spoorlijn op hoge baan toen die er nog was . Er zijn foto's van . Er waren div. klanten , o.a . op de meeste havenpieren . Er zouden geen restanten zijn . Wel een oude enorme spoorbrug met deels nog 1 spoor . Draaibrug  . Spoor ging als straatspoor door Northern ave. en dan via Seaport blvd. verder door de haven . Aan de andere kant sloot de lijn aan op het straatspoor op Atlantic ave. De hoge spoorlijn (elevated railway) ging ooit ook over die brug . Er boven dus ! Dat is allang verdwenen , en de brug die er nu nog is verdwijnt in de jaren 2017-2022 . 

New Bedford : recent werd hier zelfs een nieuw straatspoor aangelegd ! Op Mac Arthur dr.  Er is alleen nog geen klant...........dus ook geen opnames .(met trein)

MICHIGAN :    ca. 8  "bruikbare" locaties .

Monroe : word horizontaal↔ doorsneden door 3 spoorlijnen , maar niet op straat . Maar tot ca. 1980 was er wel 1 . Verticaal↕ . Door de hele E 1st. street . Foto . Is nu nog wel herkenbaar , maar van waar en naar waar is mij niet duidelijk . Maar toch is er nog een straatspoor* ! Juist onder het dorp ligt nog verlaten rails naast de E 1st. street . Dat leid naar E  front ave . , en daar ligt het . En bruikbaar via een andere lijn . Ziet er ongebruikt uit . Geen opnames bekend .

Niles: in de N 39th. street ligt nog een stuk straatspoor *. Duidelijk buiten gebruik . Ooit was dit een doorgaande lijn naar South Bend . Geen opnames bekend .

Plainwell : hier was kort straatspoor naar papierfabriek* . foto . 

Wayne: op terrein Ford fabriek . 

Wyandotte : op terrein basf . 

Romulus: op bedrijfsterrein .

Hamilton* : op terrein bij Washington street .

Muskegon Heights* : in de Manahan st. is een industrie-straatspoor. Deels midden op straat . Lijkt ingebruik , geen opnames bekend .

Grand Rapids *: hier was zij-straatspoor in de Bond ave NW.  Er lijkt nog wat rails te liggen . Er zijn opnames van op YouTube , met trein . En bij de hoek Bridge st. NW / Seward ave NW staat bij voormalige overweg nog een seinhuisje op zeer hoge paal . Onlangs gerestaureerd , of nog in restauratie . Foto+film .

Ook* in Cooperville , Spring lake , Grand heaven , Grandville en  Ypsilanti schijnt er straatspoor geweest te zijn . Geen opnames bekend . Er zijn wel foto's uit Cooperville , maar dat is op vrije baan . Museumlijn .

Detroit : in Guoin street en Wight st. was straatspoor . Ging van de ene naar de andere straat en naar het oosten . En er was een lange verticale↕ straatspoor-lijn door Dequindre st. die deze straten ook met het noorden⬆ verbond . In de Guoin st . ligt nog rails , vooral onder het asfalt . Geen opnames bekend uit de 3 straten . Het tracé door Dequindre st. is nu een fiets/voetpad , en dus geen straat meer . 

Holland* : in feb.2018 ontdek ik bij toeval dan toch een straat-trein plaats met een echte Nederlandse naam . Weliswaar gaat het om sporen op terreinen . Bij de Pine ave en S river st. is locatie 1 , en boven W16th.st. is locatie 2 . Het schijnt in gebruik te zijn . Zoals wel vaker niet zichtbaar op google maps , maar wel via de satelliet .  Andere Nederlandse plaatsen heb ik al onderzocht maar die hadden "het" dus niet . Waaronder ook een ander Holland . 

MINNESOTA :    ca. 8 "bruikbare" locaties .

Brainerd. Door 1th. Ave. NE . Deze lange straat helemaal↕uit, naar vm. fabriek . Gesloten in 2013 . opnames op YouTube . Woonwijken . De lijn is nog bruikbaar en word zelfs "aangeprezen"; want in de oude fabriek is nu een bedrijven-centrum gekomen, en ze zoeken nog huurders .  Brainerd is een voorbeeld van een stad die werd gesticht door de spoorwegen*. Ooit waren er hier 1000 mensen werkzaam bij het spoor . Enkele grote spoor-gebouwen uit de beginjaren zijn nu in gebruik voor andere doeleinden* . Nu is er alleen nog een horizontale↔ spoorlijn , maar vroeger was er ook een verticale↕ lijn*. Het straat-traject schijnt daar geen overblijfsel van te zijn .

Fort Ripley : nabij dit dorp is camp Ripley , en op de brug over de Mississippi ligt een treinspoor in het wegdek naar dat kamp  . Er is geen beveiliging . Er zijn wel foto's .

International Falls : op een gedeelte van 2nd ave steken 4 sporen over, waarvan 2 een erg lange "overweg" ↖hebben . Min of meer street running dus . 1 van die 2 gaat de brug op en steekt de grens over . In Canada echter is geen aansluiting (meer) op een andere lijn, en het restant  ziet er ongebruikt uit .Weinig of geen opnames . Wel 1 vanuit vrachtauto die op de smalle spoorbrug rijd* .(youtube)

Winona : in Wall street . Daardoor is er hier een soort ringlijn . Woonstraat . Foto's &films . 

(Shakopee) : staat wel op wikipedia , maar heeft vrije baan .

St. Paul (bij Minneapolis) : in Myrtle ave & Wabash ave liggen nog sporen in de straat . Wel aangesloten , maar weinig of niet gebruikt . "Daarom" ook weinig of geen opnames . Op wikipedia staat alleen Myrtle ave vermeld .

Minneapolis : op terrein aan de Cleveland street NE . Foto . En er is een sneltram-net .

Duluth : op terrein Como oil , aan de Portland terminal road. Foto .

MISSISSIPPI :     0  bruikbare trajecten .

New Albany :  tot ca. 2012 reden er treinen op straat door .....N Railroad ave. ! Midden in het centrum ↕ . Nu niet meer dus .(dat staat er op wikipedia niet bij)  Werd gekruist door andere lijn↔ .(die is er nog wel) Wel foto's & films . Stuk rails ligt nog in de weg .(?)(ten zuiden van de andere spoorlijn)(ten noorden is er wel zij-straatspoor)(pal naast de weg dus) Was doorgaande lijn .(maar vroeger nog verder doorgaand)(naar Winona)(zuidelijk⬇)(en naar het noorden⬆ liep de lijn ooit tot in Jackson , Tennessee . Eindigt nu boven Ripley .)(zo te zien in gebruik .)

Pascagoula : op Catalpa ave ligt nog zij-straatspoor . Onbruikbaar . Was korte goederenlijn . Geen opnames gevonden . 

* * * Ook al is het geen street running , toch wil ik iets speciaals vermelden dat in deze staat was : nabij Granada was tussen 1940 & 1970 een Unieke overweg . Zonder slagbomen , maar met een poort , neon-licht en een sirene ! Toen was dat een drukke weg . Nu is het gewoon een simpel overwegje. Helaas zijn er alleen zwart-wit foto's van , en geen film . MAAR er is wel een korte reconstructie-film op YouTube ! In Kleur ! Zodat je het dus toch kunt ervaren ! Zeer indrukwekkend en Spectaculair ! Zoek : "Skull and Crossbones railroad crossing" ! * * *

MISSOURI :    ca. 10 "bruikbare" locaties .

St . Louis : de enorme brouwerij had tot voor kort een gigantisch aantal sporen en grote emplacementen , en zelfs een eigen spoorbedrijf . Dat ook andere bedrijven bediende .(Manufacturing Railway Company)  En ook op het eigen terrein . Sporen  zijn nog bruikbaar . Er werd op straat gereden in : Dorcas st. , S2 nd. st .en N2nd. st.  Bijna alle rails in S2nd.st. zou nu nog aanwezig zijn ,en in de de N2th.st. nog wat restanten . Maar er schijnen geen treinen meer te rijden . Er zijn wel foto's van . Film alleen dichtbij de fabriek . In S2 nd. st . komen/kwamen ca.  1 4  sporen OP STRAAT bij elkaar !! Te zien via de satelliet en streetview. Uniek , maar dus buiten gebruik . De nieuwe eigenaar stopte ermee omdat het onrendabel was . Overname door een ander spoorbedrijf werd genoemd maar schijnt (nog) niet gebeurd te zijn . Op wikipedia staat ook de 1e en de 3e straat , maar beide hebben/hadden vrije baan aan de zijkant . (3e str. is niet meer bereikbaar) Meer in het noorden schijnt er in de Hall st . ook straatspoor geweest te zijn . Dat is nog waarneembaar . De Hall st. die op wikipedia  word genoemd is in hetzelfde gebied als de 1e/2e/3e street , maar kan je eigenlijk geen straat noemen , net als delen van de 1st.street ! Soms onberijdbaar ! Ook in dat gebied : Barton street : Straatspoor in gebruik !! *(kort) (Streetview) Toch nog iets in gebruik ! In hetzelfde gebied zijn nog div. straten met bijna-street running . Maar op het rangeerterrein in E 3rd. st. zijn wel echte straatsporen . Alleen te zien vanuit de lucht .

East - st.louis : er is een restant van een lang spoorviaduct . De lijn daarover ging mogelijk de weg op in de 10 th. st. e.v.  Maar het kan ook zijn dat de voorm. spoorbaan nu een straat is . Geen gegevens gevonden nog .

Madison (bij East-St.louis) : op een bedrijfsterrein *. Geen opnames bekend .

Granith city (vlak naast Madison) : op een bedrijfsterrein bij E street* . Elders zijn nog wat straten met vrije baan-heel-dicht-tegen-de-weg-aan .Geen opnames bekend .

Springfield : in W phelps st. was ooit een doorgaand straatspoor* . Een deel is nog aanwezig maar duidelijk niet in gebruik . Geen opnames gevonden . En wellicht was er ook in de W water&E water st. ooit straatspoor . En ook in W mill st. lagen ooit straatsporen , want hier was een station en zoals vaak in de VS waren/zijn er geen perrons en stap je dus "gewoon" op straat in/uit .

Jefferson city : op W McCarty st. rijd de trein een kort stukje ↖op straat . Foto's & films . Recent vernieuwd .

Kansas city : straatspoor bovenop de staatsgrens . Het heet dan ook State Line Road . Foto . Film uit 2015 ! Lijkt dus nog in gebruik . Vroeger ook bij de city market . Foto .

NEBRASKA :    2 locaties .

Hastings: op bedrijfsterrein* .  Geen opnames bekend .

Omaha: op bedrijventerrein bij Pierce street* . Geen opnames bekend .

NEW HAMPSHIRE :   2 locaties .

In Claremont was er vroeger straatspoor . Foto's .

Sinclair : op bedrijfsterrein* . Geen opnames bekend . 

Lincoln  : hier is een hele lange ↘overweg* . Dat kan je street running noemen . Doodlopende lijn, ook bij museumorganisatie in gebruik . Foto's & films ! .

NEW JERSEY  :      ca. 13 "bruikbare"  locaties .

Garfield : door Monroe street↔ . Films & foto's . Schijnt buiten gebruik te zijn sinds de laatste klant er mee ophield in 2012 . Man met rode vlag loopt/liep voor de geel-zwarte trein uit . Maar zelfs dat ziet men soms niet !⚠ (zo blijkt uit filmpje)(gaat bijna fout dus) Doodlopende goederenlijn . Liep vroeger door in de aansluitende gemeente Passaic in "U"- vorm , en in de Canal street  aldaar ligt daarvan nog een restant* .(streetview)(vroeger was daar Dundee Canal , vandaar de naam Canal st.)(aan beide kanten van het voormalige kanaal lag rails) En ook nog bij  Jefferson st. liggen 3 sporen in het wegdek .  En in de 1e st. in Passaic ligt nog rails onder het asfalt . De lijn eindigde nabij President st./Barbour ave. Daar was rails rondom een fabriek en ooit liep de lijn over de rivier heen richting↗ Garfield .  Vanuit de lucht en op maps is dat deels nog waarneembaar . 

En nog 1 locatie in Garfield , al is die er eigenlijk niet meer : op een terrein bij Lanza ave*. De lijn is er nog wel , doch het straatspoor niet meer . Dit is/was een zij-lijn van de lijn die ooit ↙naar Dundee Canal in Passaic liep . Ook daarvan is een deel nog bruikbaar maar zo te zien buiten gebruik . Ging vroeger verder via wat nu Lisette street park  heet . Dat was dus de noordelijke lijn ; de zuidelijke via Monroe st. werd pas later aangelegd en is nu dus nog als enige over . Het "hinderlijke" straatspoor verving dus later de makkelijke vrije baan . In het gebied lag er ook straatspoor in een stukje van de 8e st. , en er waren dus meer aansluitingen dan er nu nog zijn . Ook de 7e straat had straatspoor , doch dat is later helemaal spoorbaan geworden . Te zien op oude kaarten* . Aan het huidige einde van de lijn staat al het materieel nu op het terrein van de NYGL zonder dat het nog gebruikt wordt .

Passaic: zie bij Garfield .

Saddlebrook* (bij Garfield) : op bedrijventerrein .

Elizabeth : op terrein van de Norfolk Southern E -rail terminal* . Geen opnames bekend . Ook Elizabeth Pennsylvania heeft straattrein !

Kearny : op terrein bij Jacobs ave.*

 Edison : op bedrijfsterrein . *  

Bayonne: op bedrijfsterrein.* 

Milville* : in K - st. & een aansluitende naamloze straat . Lijkt in gebruik .

Vineland* : bij Elmer road op een terrein . En een deel van de doorgaande lijn door W pear st. is ook straatspoor↔ .

Bridgeton* : op een terrein bij Penn st. Lijkt in gebruik .

Swedesboro *: op het terrein van Home depot . En op het terrein van SMS rail lines . & op een terrein bij Osprey CT.

Camden : door S front street *. Gaat via Clinton street* terrein op . In Clinton st. achter een hek . Gebruik & opnames onbekend .  Toevallig is daar dichtbij het eindpunt van de lightrail . (Riverline) ik vermeld die omdat die als grote uitzondering in de VS niet elektrisch is . Net als in Austin , Texas .  Daarom beschouw ik het als een straattrein . Want de USA heeft wel (weer) veel lightrail , maar meestal wel electrisch . De lijn loopt dubbelsporig via Cooper st. en Fourth st. de stad uit . Naar Trenton . Foto's &films .

NEW MEXICO :     1  bruikbare  locatie .

Albuquerque: op terrein van GCC *. Onbruikbaar . Geen opnames bekend . 

Clovis: op Santa fe ave./s Lea st. is nog een bruikbaar straatspoor aanwezig* . Geen opnames bekend .

NEW  YORK :  ca. 10 bruikbare trajecten .

Utica : in Schuyler street rijd de trein op straat , en bediend ook een klant daar . Tijdens die bediening staan een paar wagons "gewoon" midden op straat . Div. foto's & films . Soms met beveiliging door de politie . Bij de bocht staat een oud groen seinhuisje op een paal . Ongeveer zoals in Kokomo . (Maar die lijn is buiten gebruik.) Dit is dus nr . 2 van de 2 die nog aan een regulier spoor aanwezig zijn in de VS .(en de enige die aan een lijn staat die nog gebruikt word.)(de lijn)(het huisje word waarschijnlijk niet meer gebruikt.) Voor zover bekend . Doorgaande lijn . 

(Ithaca) : staat wel op wikipedia , maar tracé is niet op straat doch ernaast .

Hudson : klein en krap stukje in S7th. street , midden in het dorp . Toch een bekende locatie . Dus div. opnames . Doodlopende goederenlijn . Liep vroeger door naar Chatham⬇ . Uitzonderlijk primitieve beveiliging* ; geen spoorweglichten of slagbomen . Dus buldert de claxon ! Er hangen "gewoon" verkeerslichtjes boven de weg , of er zijn alleen borden . Bij 1 straat is er zelfs geen bord . En de enige bel zit op de trein zelf .

Maspeth : op de nyar navy lead . Foto . (dichtbij Brooklyn)

Buffalo : in en bij de Ganson street* . Ook op bedrijfsterrein . Doodlopende goederenlijn , in gebruik zo te zien . Te zien op YouTube . (CRASH ! )

Painted Post (bij Corning) in delen van Chemung street , ook bijna op het fabrieks terrein . Veel opnames . Doorlopende goederenlijn . 

(Corning) : staat wel op wikipedia , maar ligt ver naast de weg , dus op vrije baan (onder de rivier) . Wel in gebruik zo te zien .

Syracuse : lange tijd was dit de beroemdste straattrein stad in de wereld !  Vele sporen , treinen en spoorbedrijven reden dag&nacht continue dwars door de stad ! (Salina st. & Vanderbilt square + Washington st .(nu Erie boulevard) Tot ca.1945 . Foto's . En uiteraard reden er ook trams .

Carthage: bij State street/Canal street is een "lange overweg" ; dat zou je street running kunnen noemen . Foto's . Doorgaande lijn .

Albany : in Mill street is zij-straatspoor aanwezig en in gebruik . En op een bedrijfsterrein . Er zijn nog 2 Albany's met straattrein . In Oregon en in Georgia .

Canandaigua: bij de lange overweg van Mainstreet ligt er een stukje straatspoor in een naamloos straatje . Oorverdovende(⚠) opnames op YouTube . Doorgaande lijn .

Brooklyn : hier is/was een uitgebreid spoornet op straat . Om bij het begin te beginnen : 1 st. ave . Gehele straat . Met diverse aftakkingen. Deels verdwenen , deels recent vernieuwd ! Zelfs de trein-veerpont is her-ontdekt ! (Na vele decennia weer  in gebruik genomen)(Ook te zien op YouTube) Voormalige trajecten , mogelijk nog aanwezig: 32nd st , 41 st.st. , en van daar naar 2 nd. ave .(op hoek onder gebouw door)!(2 sporen)!(er is een foto van)(met trein) Div. Films met trein in 1st.ave., ook recent . De enige stad met straatspoor die (eigenlijk) een Nederlandse naam heeft . (Breukelen) . (later ontdek ik nog straatspoor in Holland, Michigan)

Manhattan : hier was straatspoor in de Hudson st./Laight st./10&11th.avenue en op Park avenue . Nog geen opnames gevonden .

Watertown : in de Factory street was tot voor kort straatspoor . Dat is nog waarneembaar. Opmerkelijker is dat bij de fabriek aan het einde van de lijn een mooie wagon* is blijven staan , kennelijk als aandenken .

Er is ook straatspoor in een naamloze straat naast de Meserole street *in Brooklyn. Doodlopende goederenlijn , zo te zien in gebruik . Nog geen opnames bekend .(dichtbij Maspeth) (en dat is weer bij Brooklyn).

Later ontdekte ik  zoals vaak bij toeval dat er rond de Jay street in Brooklyn ook veel straatsporen geweest zijn* . (in de z.g. dumbo-wijk) Dat was de Jay street Connecting Railroad . Er zijn veel oude foto's van , vaak zonder trein . En van de restanten die er zijn/waren in Jay st./Plymouth st./John st./Dock st./Adam st./Water st./Main st./Anchorage pl. Ook te zien(voor zover het er nog is)(steeds minder) via streetview en op Oldnyc.com . Geen film gevonden . En op de Brooklyn navy yard* liggen ook nog wat restanten .

 

 

NORTH-CAROLINA :  ca. 5 "bruikbare" locaties .

Fayetteville : midden op straat op Hillsboro street↕. Doorgaande lijn . Foto's & films . En er zijn nog 3 straat-trajecten op vrije baan . Waarvan 1 met Dubbelspoor . Hier op rijden ook Amtrak treinen . Ze stoppen bij het oorspronkelijke station . Ook daar zijn veel opnames van . Op wikipedia staat maar 1 locatie , en daar is nou juist vrije baan .

New Bern  :  door gehele Hancock street↕ .  Woonwijk . Foto's & films .  Doorgaande lijn . Op wikipedia staan nog 2 straten, maar dat is niet echt op straat .(Dunn st.)(en in Windows st. ligt alleen nog een restant .)

Wilmington : in S front street . Foto . In California is ook een Wilmington met straattrein .

Woodfin: bij het stadskantoor is in een naamloze straat toch straatspoor *. Dit hoort bij de Craggy Mountain Railway . Op dit deel van deze gesloten "buurtspoorweg"  rijd een vereniging met diezelfde naam . Te zien op YouTube .

Kinston :  voorheen was er straatspoor in de E shine street . Geen opnames bekend . 

(Tarboro) : staat onjuist op wikipedia . Want het is vrije baan .

Durham : op het terrein van Brenntag mid-south. En er is verderop een overwoekerde "ringlijn" , en aan die lijn is een opstelspoor op een parking . De lijn is dus wel aanwezig maar duidelijk buiten gebruik . In deze plaats is ook een zéér beruchte lage spoorbrug waar vele vrachtauto's zich op kapot rijden . Te zien op YouTube .

(Winston-Salem) : staat wel op wikipedia maar er is geen echt straatspoor . Wel een "uitzonderlijke" overweg . En ook apart : daar bij had een fabriek een aansluiting , en die - verhoogde -(!) los-sporen zijn nog aanwezig . Zo te zien krijgt de oude fabriek een nieuwe bestemming .

OHIO :     ca. 4 "bruikbare" locaties .

Ironton : ironisch genoeg 1 v.d. plaatsen waar er door Railroad street geen trein meer rijd . Maar er ligt nog wel een stuk rails als aandenken . Foto met trein .

Marietta  : in Harmar street ligt de rails midden in de smalle woon-straat (!) . De loc-driver kan bijna zien wat de mensen binnen aan het doen zijn !  Doorgaande lijn,(maar stopt tegenwoordig * onder Wheeling , ver boven⬆ Marietta .) Er zijn foto's en filmpjes . Boven Marietta gaat de lijn ook in st. Marys , wv , de straat op . 

Zanesville: in N 2nd. str. is een kort straatspoor . Doorgaande lijn . Foto .

Groveport :  in Blacklick st. is het oude interurban- spoor als aandenken blijven liggen . Met wissel . Opgeheven in 1930 . Woon-straat . Foto .

Franklin : in de W 6th. street is een stukje straatspoor . Nu is dit een doodlopende goederenlijn . In gebruik zo te zien . Film+foto .

Springfield : ook hier was straatspoor, maar onbekend waar . De S wittenberg  ave. komt in aanmerking . 1 foto .*

Dresden: door High street . Foto .  Film uit 2012 . Doorgaande lijn . Woonwijk ! .

Op wikipedia staat maar 1 plaats vermeld in Ohio .

OKLAHOMA :       1  locatie .

Clinton : nu doodlopend industrie spoor in S 1st. street . Zo te zien in gebruik . Wagons staan gewoon midden op straat . Geen opnames bekend . Gezien op streetview .(toch een opname dus eigenlijk)

OREGON  :  ca.  25   "bruikbare" trajecten . No . 2 van de top 5 .

Astoria: deze doodlopende goederenlijn is buiten gebruik , maar in Astoria word er soms met een generator-tram gereden . De baan komt daar bij soms op straat en heeft ook houten gedeeltes . 

Portland: in het noorden⬆ schijnt 1 straatspoor nog in gebruik te zijn : in NW York street . "Eindigt" nu op een bedrijfsterrein en lijkt in gebruik op streetview  , maar loopt nog door tot in↙ NW Wilson st. Maar daar liggen alleen nog restanten . In NW York str. was ooit een kruising met een andere lijn. Want dat is (?)op bij de NW 22nd. ave. nog (?)te zien . En in een zij-bocht van de NW Sherlock ave. ligt ook nog rails in de straat . Not in use .

En op het Davis Industrial park zijn diverse straten met rails* . Zoals NW nela str. , maar ook naamloze . Alles buiten gebruik zo te zien .  En in N river st.(zuidelijk⬇ deel) , En op NW yeon ave frontage road . Geen opnames bekend . De laatste 2 zijn zo te zien wel in gebruik .

Aan de overkant van de rivier is ook straatspoor te vinden *, ook zonder straatnaam , en ook op een pier . Lijkt buiten gebruik . Geen opnames gevonden .

En aan de NW front ave. liggen er bij bedrijf Gunderson ook sporen in asfalt , en ook op een betonnen kraan - baan in de rivier !! * (1 foto gevonden)  Rails gaat ook door gebouw ! Gebruik onbekend . Van al deze locaties zijn mij geen opnames bekend . Op die ene foto na dan . Te zien via sateliet . Op wikipedia worden slechts 3 locaties genoemd .  Er zijn er ongeveer 10 , w.v.  ca. 5 echt op straat .  En er is ook een sneltram-net in Portland e.o. 

Ten westen van Portland ligt Hillsboro . Je kunt er met de sneltram naar toe , en het eindpunt is pal naast de treinrails die daar de straat op gaat .(Adams ave.) Doorgaande lijn .  Zuidelijk onder Portland zijn er nog 3 steden /dorpen met een straatspoor : 

Albany : NE water ave . Doorgaande lijn↕ .(Woonstraat !)

Harrisburg: 4 Th. street . Doorgaande lijn↕ . (Woonwijk !)

Junction city : Holly street↕ . Doorgaande lijn .(Woonstraat !) . Van alle 4 steden zijn er opnames met trein .

Dallas : in de SE birch st. is er min of meer straatspoor↔ . En op terrein . Buiten gebruik . Doodlopende horizontale↔ lijn , komende vanaf Salem . Vroeger wellicht ook door SW church st. , want er was ooit ook een verticale↕ lijn . Naar Sheridan⬆ en naar Black rock↙⬇. En er was ook een lijn naar ⬇↘Monmouth . Ze zijn nog waarneembaar . 

Willamina*: op terrein lumber mill . In gebruik .

Stayton* : op terrein . Buiten gebruik .

Er zijn nog 2 Albany's met straattrein : in New York en in Georgia . 

(Beaverton): onder Portland . Staat ten onrechte op wikipedia . Dus rijd de (reizigerstrein)(!) op vrije baan . 

Oregon city : vanuit de papierfabriek loopt 1 spoor de straat op tot aan 6th.st. Buiten gebruik sinds de fabriek dicht is  .  Alleen foto bekend . Het Nederlandse tv programma" wie is de mol ?" werd deels in die oude fabriek opgenomen . 

Rainier: door W A str.----E A str.,midden in het dorp. Doorgaande lijn. Films+foto's. Voor zover bekend in gebruik . 

(Svenson) : staat wel op wikipedia maar is geen street-running .( Dit is de opgeheven lijn naar Astoria )

Lebanon: in W olive street . Woonstraat . Doodlopende goederenlijn . Foto . In gebruik voor zover bekend .

Tillamook : nabij ⬇ dit dorp is een oud vliegveld/militaire basis , en daar liggen nog wat straatspoor*. (sateliet) de lijn is in principe bruikbaar en lijkt nooit verder gelopen te hebben . Er staan nog wat treinen opgesteld .  In Tillamook zelf was ook straatspoor . 1 foto op railpictures.net . Op een bedrijfsterrein in Tillamook ligt ook nog "straatspoor" . Via dat terrein gaat de lijn naar de basis . De lijn loopt de andere kant ⬆ op via veel bos en met grote slingers langs de rivier en komt na ± 200 km. aan in Portland .

Coos Bay :  Door N front ave . Deze lijn werd recent opgeknapt en in 2013 opnieuw in gebruik genomen  . De lijn start in Eugene , en kent een prachtig groen traject⬇ met heel veel slingers en lange bruggen* . Na ca. 4 uur(!) en ca. 115 mijl word Coos bay bereikt . Foto's+films .  Alleen vrachttreinen . Onder⬇Coos bay loopt de lijn dood bij Coquille . Maar vroeger slingerde hij nog verder tot aan Powers . Dat is deels nog waarneembaar .

Salem : door Front street NE . Doorgaande lijn tussen Portland⬆ en Albany⬇ . films en foto's . In gebruik voor zover bekend. Populaire locatie .

Tigard : op een bedrijfsterrein .*

Independence: door S 2nd. street. Doorgaande lijn↕ . In gebruik voor zover bekend. Foto . Woon-straat .

Newberg : in S blaine street . Doorgaande lijn↕ . Foto's . In gebruik voor zover bekend. Film . Woon-straat .

PENNSYLVANIA :  ca. 22  "bruikbare" trajecten .  Nr. 3 van de top 5 .

Philadelphia : op S Columbus boulevard ligt een lange doodlopende goederenlijn op vrije baan  . Recent hebben er korte tijd zelfs  elektrische museum-trams op gereden . Te zien op YouTube . De lijn kent veel zij-takken , en enkele daar van gaan de straat op . Maar zo te zien buiten gebruik . (Swanson street)(ook dit was ooit doorgaande lijn) Weinig opnames van deze lijnen . De zij-lijnen steken de zeer brede en drukke weg over zonder enige  beveiliging ! ⚠ !  Vroeger liep de lijn naar het noorden ⬆ door * : S Columbus blvd.--N Delaware ave--beachstreet--Richmond st. , en sloot zo aan op de nog bestaande havensporen van Port Richmond . In beach street liggen in 1 deel nog restanten . In Richmond st. is een tramlijn in aanleg/opnieuw in gebruik genomen .(lijn 15)(heraanleg)(streetview)* Er rijden gemoderniseerde PCC - cars op deze lijn ! Uiteraard zijn daar films van . Hier reden tram & trein ooit elk op 2 sporen op straat !  Te zien op het you tube kanaal "tassiebaz" .

In de wijk Port Richmond liggen door de hele E. Tioga street nog restanten* van de een straatspoor-lijn die een noordelijke spoorlijn verbond met de zuidelijke havenlijn. Kruist nog een andere goederenlijn . Op straat  . In die straat waren div. klanten . Toch maar 1 foto gevonden . Geen film . Later ontdek ik dat er ook in E Westmoreland street nog een stukje straatspoor ligt* . Onbruikbaar . En  een overstekend spoor , ook onbruikbaar . Het lijkt er  op dat ook dit straatspoor ooit helemaal door liep naar diezelfde haven⬇ .  Geen opnames gevonden . En in dat zuiden zijn er nog straatspoor-trajecten op haven-terreinen* . Geen opnames gevonden . Ook in N americain street * (een lange &brede weg) ligt nog veel straatspoor , soms wel 4 naast elkaar ! Niet meer aangesloten . Ondanks dat hier veel klanten waren en het ooit een doorgaande lijn was toch geen opnames gevonden . Liep via 2 nd. st . naar Willowst. , alwaar aansluiting was *. Ook in Noble st . ligt nog stukje straatspoor* . Nabij vm. viaduct voor 5 (!)sporen. Ook dit waren ooit doorlopende lijnen (en doodlopend bij het vm. Central station)(dat is nu ondergronds) Te zien op oude kaart op internet . Met nog meer straat-trajecten ! . Wellicht was er ook straatspoor door Cedar street .   Vanuit de lucht is deel oude tracé bij vm. Central station nog te zien , "compleet" met  bovenleiding-portalen .  

West Brownsville : door Main street . Kort traject , maar toch populair . Dus véél foto's & films . Op YouTube kun je dus zien hoe de bewoners gewekt worden : de Bulderende Claxon Blaast ze hun bed uit !!!  Ondanks dat het beveiligd is . En een rustig dorpje is .(maar dan "even" niet !)  Let op het ironische bord : max. gewicht 8 ton !!  Alleen al 1 loc weegt al meer dan 80 ton !!!  Dit was oorspronkelijk de Monongahela Railroad .  Ook hier is nog een ouderwets + zeldzaam "no left turn " - licht ingebruik .

Lewistown : ook hier is een particulier spoorbedrijf actief : de Juniata Valley RailRoad .(dus niet juanita) Rijd door W water street , midden door het centrum . Recent is het spoor vernieuwd . Foto's & films . En verderop ook stukje door Chestnut street , alwaar ook een splitsing is . Op vrije↗ baan is het een doorgaande lijn ; de lijn die Chestnut street ➡volgt loopt tegenwoordig verderop➡ dood bij de enige eventuele klant .  Liep vroeger door naar Kraemer  e.v.  Zeer zeldzaam in gebruik dus . Toch is er 1 filmpje van ! De trein steekt daarbij highway 22/322 over ; ⚠zonder slagbomen !!! Alleen met rode lampen ! ( EN veel claxon-geweld !!!) Wederom Onvoorstelbaar ! En toch zijn er meer  van zulke kruisingen met 4-baans wegen , die soms zelfs nog ⚠minder beveiliging hebben dan hier !!!! of nog meer rijbanen !!!!

Uniontown : in S beeson boulevard .  In het centrum . Buiten gebruik sinds 2016 . Sloot vroeger aan op de andere lijn . Er zijn wel opnames van . Ook met personen-trein .

York : door S Pershing ave . Kort traject , doorgaande lijn . Foto+film . In gebruik voor zover bekend .

(Gettysburg) : staat onjuist op wikipedia . Dus vrije baan . Dat geldt ook voor Sunbury .

Marcus hook *: in de E 4e street . 

Sugar Notch *: op terreinen boven deze stad .

Meadville*: op terrein bij Mill street .

Greenville* : op "trein - terrein" bij de Ohl street liggen nog diverse sporen . En er is een draaischijf .

Mckeesport *: naar het schijnt waren hier veel rail-lijnen op straat , o.a . door de Walnut street en de 6th . street . Geen opnames bekend . Als aandenken daaraan is het seinhuisje op een "paal"  bij de kruising van die 2 straten blijven staan . Foto .

Shamokin : hier rijd de North Shore Line . Particulier goederen-spoor-bedrijf . In S 5th. street midden op straat .(2 delen) Doorgaande lijn. Foto's & films . Oude trajecten door andere straten zijn nog herkenbaar .

Berwick : kort traject door N oak street . Doodlopende lijn . foto's . Zo te zien nog ingebruik .

Altoona* : op terreinen .

Carnegie* : op bedrijventerreinen . En er staat een replica van een seinhuisje op een paal bij de hoek Mansfield boulevard / Chartiers ave .(nabij de vroegere locatie)(streetview)

Elizabeth : door N 1st. ave . , dwars door het dorp . Doorgaande populaire lijn . Veel opnames dus . 

Lancaster: er is nu alleen nog boven de stad een spoorlijn , maar vroeger gingen er ook treinen door de stad . O.a met straatspoor door Waterstreet . Foto's met stoomtrein in kleur in 1966 . Geen straatspoor meer aanwezig .

Morrisville: op S delmor ave. Doodlopende lijn . Films + foto's . Veel in gebruik .Voor zover bekend .

Middletown: hier rijd de Middletown & Hummelstown Railroad . Particulier bedrijf . Naar Hummelstown⬆ dus . (als de lijn niet ergens kapot is door natuurgeweld) straatspoor in Brown street .  (woonwijk) Ook hier loopt man met rode vlag voorop . Soms rijden er ook trams op de lijn .(m.b.v. een dieselgenerator)  Bij Hummelstown is ook zo' n kruising met een highway ; met nog minder lichten dan bij lewistown ! (!!) Te zien op YouTube . Daar word ook de rode vlag gebruikt .(!) En dat gaat verbazend goed .

Erie : tot ca. 2000 reden er veel treinen op straat in de 19 Th. street . Woon-straat . Veel opnames. Toen is die lijn verlegd en het straatspoor verdwenen . In E 10 Th. street was tot voor kort nog een kort stukje op vrije baan van een doodlopende goederenlijn . Dat is nog wel waarneembaar , maar veel onbekender dan het toen populaire traject door de 19e straat . Zo onbekend dat er ook geen opnames bekend zijn . Er zijn nog meer goederenlijnen . Ook te Harbor front zijn nog wat straatsporen . Buiten gebruik . En op het terrein van GE Transportation . Wel in gebruik .

Hannover: bij de Juniper lane op een terrein .

Waynesboro: alle spoorlijnen zijn allang verdwenen , maar op enkele plaatsen ligt nog rails in het "wegdek" .

RHODE ISLAND :(verbastering van "rood eiland" in het Nederlands)  1 locatie : op wikipedia word in deze staat de plaats Providence genoemd , maar echt straatspoor is dat niet daar . Wel is er op bedrijfsterrein nog wat rails te vinden . Bij de haven . Op wikipedia staat dat dat buiten gebruik is , maar vanuit de lucht zijn er wagons te zien . Lijkt dus wel ingebruik . In het nabijgelegen Pawtucket is een lang straatspoor op vrije baan met veel kruisingen en zij-sporen in gebruik . Doorgaande lijn .

SOUTH CAROLINA :     1 locatie .

Charleston: vele sporen in asfalt in de haven . Druk in gebruik . Foto's . Palmetto  Railways .

TENNESSEE :   ca. 7 "bruikbare"   locaties .

Paris: doorgaande lijn door N fentress street---S Caldwell street---Mc Neil street . ↕ Dwars door het dorp . In gebruik voor zover bekend . 1 film bekend . Doorgaande lijn .

Kingsport: dit dorp heeft een enorm spoorcomplex op een fabrieksterrein , min of meer op straat . Maar zeker tot 2004 was er ook een echt straatspoor , in de Clinchfield st .  Foto's .

Memphis : in Kentucky street . Daar schijnt nog 1 klant te zijn . Foto's . Wellicht nog in gebruik . En er is een trambedrijf met "replica-trams"/museum-trams ; en een hangende monorail .

Nashville : in Herman street - Tredco drive . Doodlopende goederenlijn , zo te zien niet in gebruik . 1 foto met trein bekend . 

Chattanooga*: op div. terreinen . Waaronder 1 bij 1 v.d. 3 (!!) spoormusea in deze stad . En er waren ook div. bergspoorlijnen . 1 is er nog steeds in bedrijf ;  1 v.d. steilste ter wereld .

Knoxville* : in Jones street is nog een stukje bruikbaar straatspoor . Lijkt buiten gebruik en aan het einde ingekort te zijn . Geen opnames bekend .

TEXAS :  ca. 11 in principe bruikbare trajecten .

Houston : in Aleen street zijn nog wat restanten te zien . 1 foto bekend . Maar in Commerce street is een flink stuk spoor nog bruikbaar . Maar klanten zijn er niet meer . Doodlopende goederenlijn . Word wel gebruikt om museum-treinen naar stalling te brengen . Dat is ook de enige opname op YouTube . Geen foto's gevonden . Vanuit de lucht kun je zien dat het ooit een doorgaande lijn was . Er is ook een nog vrij nieuw sneltram-net waarbij de "metro" ook "door" water rijd .(!) En op enkele bedrijfsterreinen is er ook "straatspoor" .

  San Antonio : van 1897 tot 2001 reed hier de laatste electrische goederentrein op straat in de VS . Omdat electrisch verplicht was . Werd met antieke locomotieven bedient door de Texas Traction Company . Naar de brouwerij . Toen die sloot is ook de 1 km. lange lijn verdwenen . Op 2 stukjes na  : nabij Newell ave. , en nabij waar de brouwerij was . Daar is hij duidelijk als aandenken opgenomen in het nieuwe voetgangers gebied ; maar er ligt ook nog een deel in de weg . Emma Koehler heet die straat . Er is foto&film van , ook op Pentrex-dvd . ( titel : Street Running )     Antieke loc 2  uit 1917 staat nu als aandenken daar in de buurt onder een afdak . Loc 1  uit 1907 schijnt in San Antonio ergens te zijn opgeborgen .(beide locs zijn niet oorspronkelijk van de TTC en dus 2e of 3e (enz) hands .)

✴ Er is overigens nog wel 1 electrische reguliere goederenlijn in de VS : de Iowa Traction Railway Company . Voormalige interurban . Met uitsluitend antieke electrische locomotieven !  Uit 1917 - 1921 ! .(100 jaar in gebruik dus !)(!)  Die zomaar luid toeterend ONbeveiligde 4 - baans  weg oversteken !!!!   Veel opnames op YouTube . Géén museumlijn ! ✳

Beaumont  : op Long ave . Al is die niet zo long , en ook niet breed ! Als er een trein rijd past er geen auto naast !!! Foto's . Woon-straat . De lijn gaat naar Harbor ⬇  island , alwaar ook straatspoor is . En aansluitingen op andere spoorlijn *. Op een "privé"eiland" bij de lijn liggen nog restanten .

 Orange : in Front street lijkt de rails nog min of meer aanwezig,* maar duidelijk buiten gebruik . Er is wel film op YouTube . 1 foto bekend .

 Fort Worth : op Shamrock ave. lijkt het spoor nog in gebruik te zijn . (streetview) 1 foto bekend . 

New Braunfels : op N Gilbert street liggen de sporen min of meer in het "wegdek" *. Druk in bedrijf , maar nog geen opnames gevonden . (behalve op streetview) Doodlopende goederenlijn .

Brownsville : niet zo lang geleden was er nog straatspoor in de 7th. street . Geen opnames bekend .

Dallas : in 2 delen van Coombs street ligt nog rails *. Nu doodlopende goederenlijn in het zuiden⬇ , zo te zien buiten gebruik .  Er zijn enkele foto's van , zonder trein . Aan het noordelijke⬆ einde is op Parry ave ook een stukje straatspoor . Een deel van de lijn daar -niet op straat- is in gebruik als stalling van museum-treinen . De lijn is daar 2-sporig en kruist daar een 2-sporige sneltramlijn ! 

Austin : lightrail-train rijd stukje de stad in , op straat . (4th. street) Films+foto's . 

Addison: ook hier schijnt straatspoor geweest te zijn *.

Laredo :  in Moctezuma (dus niet Montezuma)street ligt het spoor min of meer op staat , en vroeger nog wat meer . Foto . Midden in de stad .

Baytown : deze zuidelijke goederenlijn is wel aanwezig maar duidelijk buiten gebruik . Hij heeft 3 straat-trajecten door woon-straten die dus zwaar in verval zijn : in 1 deel van Oakwood street , en in 2 delen van Daniel street .  Op meerdere plekken  is de lijn dichtgegroeid . Geen opnames gevonden .(m.u.v. streetview)

Texarkana : in een deel van Willis street . Hoewel ook deze lijn " intact" is , is hij net zo onbruikbaar . Ook hier is het op een plaats gewoon dichtgegroeid .

UTAH :    ca. 3 "bruikbare". trajecten .

in  Salt lake city liggen diverse sporen "rondom" Fortune road in het wegdek , al is het niet echt een straat . Ook hier zijn diverse kruisingen met 4-baans wegen die weinig of zelfs geen⚠ beveiliging hebben !  Hoewel het er druk gebruikt uit ziet heb ik toch geen film gevonden , en maar 1 foto . Wellicht word er alleen s-nachts gereden . In de stad reden de treinen vroeger op straat door S500W en 4th.W . In die laatste straat ligt(?)nog een deel van de vrije baan . 1 foto . Zo te zien wel bruikbaar en aan 1 kant aangesloten , maar buiten gebruik . Er is ook geen klant meer . Geen filmopnames bekend .

Tooele : (ja , met 2 x o . ) In Vine street lag tot ca . 1981 straatspoor . Foto . 

Ogden : op Wall ave. was ooit straatspoor . Nu is er nog wel wat op terreinen nabij het oude Union station .

WEST VIRGINIA :      ca. 2 "bruikbare" trajecten .

(Ashland) : staat wel op wikipedia , maar het is vrije baan . Wel met 2 sporen , Amtrak & goederentreinen , en webcam ! (Virtual Railfan) veel accidenten .

Huntington: in de 6th. ave ligt nog een stukje straatspoor , dat vermoedelijk vroeger door de hele straat ging* . Er zijn ook nog straat-trajecten op vrije baan . Ziet er gebruikt uit , maar toch geen opnames gevonden . Ook niet bij de 1086 (!) foto's op rrpicturesarchive* . De plaats ontstond als een spoorweg-stad* en uiteraard waren er ook trams en interurbans *.  Vroeger was er ook straatspoor op delen van 2nd. Ave . Op de hoek met 1st.street ligt nog een restant *in het "wegdek" .

St. Marys : door 2nd street . Doorgaande lijn dwars door het dorp . Populaire locatie , dus veel opnames . In noordelijke⬆ richting niet meer doorgaand . Stopt onder Wheeling .

Wheeling *: hier was straatspoor in de 17th. st. . 1 oude foto met stoomloc gevonden* . Het enorme stationsgebouw is er nog . De lijn liep door naar St. Marys en Marietta , Ohio .(zuidelijk) Grotendeels nog aanwezig . In de andere richting ging de lijn naar Washington , PA en Pittsburgh , PA . Deels nog aanwezig .

(Williamstown) : staat onterecht op wikipedia . Dus vrije baan .

VERMONT :         1  locatie .

Rutland: op bedrijfsterrein . Geen opnames bekend .

VIRGINIA:        ca. 9 "bruikbare" trajecten .

Richmond * : er is zij-straatspoor in/op  : E 1th.st. / E 2th. st. / W 4th. st. Doodlopend , niet in gebruik , geen opnames . En midden- straatspoor op /in Byrd st. onder 2 spoorviaducten ! 3 treinen boven elkaar kun je hier dus zien ! (want alle 3 de lijnen zijn in gebruik)(beroemde locatie)(dus foto's)   In de Brander st. , daar➡ dichtbij , is ook nog doodlopend straatspoor . Bruikbaar doch zo te zien niet in gebruik . Geen opnames.  Dit is de 3e Richmond met straattrein ! De andere zijn in California en in Indiana .

Newport News : op fabrieks terrein bij Washington ave . Foto . 

Cape Charles* : op Bayshore lane Z . Lijkt in gebruik .

Norfolk*: op de naval shipyard . Veel straatsporen . Geen toegang , geen opnames . Wel te zien via de satelliet .

Bristol : kort deel in Scott street . Foto . Doorgaande lijn .

WASHINGTON : (de staat) (de stAd ligt ca. 3300 km. verderop)(!)  :      ca.  17  "bruikbare" locaties .  Nr. 4  van de top 5 .

Yakima : dit is de enige plaats in de hele VS waar nog een (deels) origineel electrisch interurban bedrijf actief is . Weliswaar alleen nog als museum . Vroeger waren er lijnen  naar o.a. Wiley city , Henrybro en Selah . Die laatste , en een ander deel worden al jaren door historische trams bereden . Uit Europa , want van het eigen wagenpark van vroeger is niets over . Die trams kwamen al in 1974 , en daar is film van ! (YouTube). De goederen treinen bleven tot 1985 rijden , waarna o.a. de elektrische locomotief van Union Pacific achterbleef . Ook daar word soms mee gereden . Spectaculaire⚠ opnames op YouTube ! (Claxon !) (de trams hebben ook lucht-hoorn!!) De meeste sporen liggen in W Pine street↔(op 1 plek 4 naast elkaar)  en N 6th.ave↕ . Ook zij er div. restanten , en de aansluiting op de gewone trein is intact . Er zijn vage uitbreidings plannen . De originele electrische installatie uit 1907 in het "remise" gebouw is te bezichtigen EN nog steeds in gebruik ! (Als de bovenleiding niet gestolen is)(Daarom hebben ze ook een dieselgenerator om een tram te trekken/duwen , als dat nodig is ) .

Renton : deze plaats word ↗diagonaal↙ doorsneden door Houser way S . En precies daar door heen rijd de trein midden op straat . Doorgaande lijn . Dus dan is het hele dorp gestremd . Zoals wel meer voor komt . En dat kan wel een kwartier duren !  Maar hier is nog iets onvoorstelbaars. Reizigerstreinen zijn er niet meer , maar er worden wel Vliegtuigrompen vervoerd !! ⚠Spectaculair⚠ dus !!  En ook gestapelde containers ! Films & foto's . Voor zover bekend nog in gebruik . Op een berg-traject in die regio is een keer zo'n "vliegtuigtrein" ontspoord , waarbij de vliegtuigrompen er af vielen en de helling af & het water in "rolden" . Daar zijn opnames van .

Olympia : doodlopende goederenlijn door Jefferson st. SE . (YouTube) in gebruik voor zover bekend .

Aberdeen : op bedrijfsterrein* . Geen opnames bekend .

Hoquiam * : tot voor kort was er in de  Levee st.---- Polk street(foto) nog straatspoor . Dat is nog waarneembaar . En nog noordelijker⬆ in een straat zonder naam. Was doodlopende goederenlijn .  Foto + 1 film ! .

Seattle : Aan beide kanten van de rivier is een lange weg met bijna dezelfde naam : .....Marginal....way * . En beide "worden gevolgd" , op grote delen , door een doodlopende goederenlijn . Die soms ook in asfalt of in de rijbaan ligt . Rechts naast de rivier is het langste traject , dat tegenwoordig alleen bereikt kan worden via het straatspoor in Diagonal  ave S *. Dat onlangs vernieuwd is . Dat is ook het spectaculairste deel . (kort filmpje op youtube!)(overdag) want er is geen beveiliging , (wel verkeerslichten)  en hij steekt een kruispunt + 7 rijbanen over ! ⚠! Ook t.h.v. Ohio ave is een  brede ↗onbewaakte↙ oversteek *. Maar die is buiten gebruik zo te zien , net als het spoor in dat deel van Ohio street . Schuin↙ aan de overkant is nog een deel van die straat , en daar is het spoor wel in gebruik* . Net als in  S Oregon st* . (aansluitend aan Diagonal ave .)(wissel op straat) Ook in Fox ave S * liggen er nog sporen midden in de straat . Loopt door tot in S Myrtle st.  Zo te zien niet in gebruik . En op diverse bedrijfsterreinen* . Helaas bijna  geen opnames gevonden . Streetview laat zien dat delen druk  gebruikt worden , maar wellicht alleen s-nachts . Andere delen zien er ongebruikt uit . Ook op Harbor island *zijn veel "straatsporen" ; die worden wel gebruikt zo te zien .1 film op youtube . Net als op de  Argo yard .(bij Denver ave S). Samen zijn er ca. 9 in principe bruikbare locaties in deze stad , waarvan 7 echt op straat .

Naval base Kitsap-bremerton : ook hier veel straatsporen. Maar de basis is in gebruik , dus geen toegang , en geen opnames . 

En dat is ook zo bij de basis bij Bangor, die daar in de omgeving is. Alleen te zien vanuit de lucht .

Palouse:  Straatspoor in W whitmanstreet / Withman.  Foto's+films . Doorgaande lijn . Een voormalig⬆ tracé is vanuit de lucht nog te zien .

Ballard (Seattle) : een lange tegenwoordig doodlopende goederenlijn rijd slingert van noord naar⬇ zuid over slecht spoor met veel rommel en drukte . Deels min of meer op straat . Dat is in NW 54th. st. , en in Shishole ave NW , en in NW 45th. st.  Op een zijspoor⤴ is precies ruimte om alle locomotieven te stallen : de Ballard terminal railway heeft er namelijk precies 1 !  Er zijn opnames van , maar weinig . Overdag is zeldzaam . Er is (?)nog maar 1 klant , aan het zuidelijk eindpunt . De rest v.d. lijn is nu fietspad .  

WISCONSIN:    (op wikipedia ontbreekt Wisconsin geheel).          ca. 7 "bruikbare" locaties .

Oshkosh: tot in 1993 kruisten 2 spoorlijnen deze stad ;  ooit zelfs 3 (of 4 of 5 , dat ligt er aan hoe je het bekijkt) , nu nog maar 1 . Die rijd op vrije baan door Broad street↕ . De verdwenen lijnen reden veel↔ op straat , zoals op oude kaart te zien is . O.a : Division street (woon-straat)(youtube)(foto's)/Warren street / Pearle street / Marion street ; en onder de rivier :  door 4th.st.&5th.st.   Bovendien was er een tramlijnen netwerk . 

In Jan. 2018 ontdek ik zoals vaak bij toeval toch nog 2 plaatsen : 

Janesville : weer zo'n kleine stad met heel veel sporen . En veel "hinderlijk" ↙diagonale sporen . En er is een grote spoor-3-hoek ingebruik , en ook een locomotieven-loods en een draaischijf (turntable)(in veel USA-plaatsen nog aanwezig) . Het straatspoor ligt op een bedrijfsterrein bij Cherry street en ziet er ongebruikt uit . Maar wel aangesloten . En ook op een bedrijfsterrein bij de Rock River . Doodlopende trajecten . Geen opnames gevonden . En de andere plaats , er boven ,  is : 

Stoughton : 2 plekken ;  1 restant onder Ritch street , en 1 traject dat in gebruik lijkt bij de straat met de naam "Industrial cir". Geen opnames gevonden . Steekt ook Commercial road over . Beide lijnen lopen niet door .

Milwaukee: o.a. in Canal st. en de 5th. & 6th. st. was er straatspoor . Kan er niet veel over vinden . Er zijn wel wat foto's . En er zijn nog wel wat korte goederen-straatsporen . Er waren ook interurban-lijnen .

La Crosse : in Front street , doorlopend in Cross street . Zo te zien is het deel midden in de straat buiten gebruik . Liep vroeger verder door . Geen opnames gevonden . 

Oconto : hier is een min of meer vrije baan . Op Broadway ave. Foto . En er is een slechte opname van een ✴Spectaculaire✴ botsing tussen 2 auto's , vlak voor de traag rijdende "straat"trein !! (toevallig gefilmd vanuit de treincabine) Als de trein sneller reed zou het dus raak geweest zijn . De veroorzaker van het accident(hij wilde plots nog gauw voor de trein langs)(en dacht niet na)(dus ook niet aan kruisend verkeer)(en negeert stopbord) komt er verreweg het slechts vanaf(slaat over de kop)(inzittende(n) raakten (zwaar)gewond) en werd bovendien zwaar bestraft . Deze video staat niet op YouTube(?) maar is(?) te vinden op Google als je zoekt met "oconto Wisconsin crash"(?)(of met "train shows car crash in oconto Wisconsin")(of "train in oconto Wisconsin")(film wil wellicht niet starten)(of start na lang wachten) Geen andere films bekend , wel zijn er enkele foto's ; ook van vlak voor de botsing .

(Monroe)* :  hier geen street-running , maar ik wil wel even vermelden dat ook hier een unieke overweg is . Dat is op Highway 69 . Voor zover bekend zijn alleen hier zulke speciale extra stevige dubbele slagbomen . Een eenmalig experiment waarschijnlijk . Ondanks dat de lijn in feite "opgeheven" is rijd er toch nog wel eens een trein . Div . video's op YouTube . Tot zover deze laatste staat .

⭐⭐⭐ En daarmee komt het totaal aantal steden in de VS waar dit nog voor komt op ongeveer ± circa ≥ 2 2 1 ≤ ! (en ca. ± 65 waar het buiten gebruik of verdwenen is)(in deze lijst)(dus voor zover bekend) In ca. 40 van de 50 staten ! ⭐⭐⭐

▶▶▶Omdat sommige steden meerdere trajecten hebben loopt het totaal aantal locaties nu al op tot ca. ± 3 2 3 ! !◀◀◀

Maar er zijn nog véél en véél méér plaatsen waar het spoor gevaarlijk dicht naast (of in/op de zijkant van) de straat of weg  ligt . Of in het midden van de straat met open spoor of een krappe vrije baan . Soms ook nog uit de tijd van het wilde westen .(net als sommige plaatsen in deze lijst)  Enz .   Er zijn wel  4 0  verschillende vormen van street running . (!) 

Kortom zoals we het in de meeste landen niet (meer) kennen . [(m.u.v. Zwitserland)-(±35 plaatsen)]  Tel je die locaties er bij , dan kom je op ruim ✴✳✴ 1 0 0 0  locaties ! ! ! ✴✴✴ (voor zover ik weet)(!)( in Alle 50 staten bij elkaar )(!) (en menig Amerikaan die dat niet of nauwelijks weet)(en buitenlanders nog minder)

In Nederland kwam het vroeger ook wel meer voor , door dorpjes en steden , maar lang niet zoveel als in de VS of elders . Nu zijn(?) er nog actieve(?) straatsporen in de haven van Rotterdam en Dordrecht . Weinig in gebruik . Vroeger waren er véél meer in Rotterdam . Ooit kwam het ook in Amsterdam voor . ###  De laatste straattrein door een drukke straat reed tot in 2003 in Deventer . Unieke opnames daarvan op het streettrain-kanaal op YouTube . In Den Haag (Laakhaven) verdwenen de laatste restanten in 2014 , terwijl ze al sinds 1970 onbruikbaar waren .(!)(na 44 jaar dus)

Uiteraard zijn er ook modelspoorbanen met street running . Ook op YouTube ! .

TOT ZOVER DE U.S.A.  .  Deze pagina is het laatst deels of geheel gewijzigd op  21 - 02 - 2018 . En er zullen af en toe wellicht nog wijzigingen volgen omdat ik nog aan het onderzoeken ben . Maar ik weet al zoveel locaties dat er niet echt veel meer bij zal komen . Al deze info is vrij te gebruiken en mag dus ook gedeelt/verspreid worden . Graag zelfs ! Zegt het voort !!  VRIJ van © copyright !  Vanwege veiligheidsredenen blijf ik anoniem en is er geen mogelijkheid om te reageren . Zoals bovenaan al staat zijn onjuistheden niet de bedoeling maar altijd mogelijk . Want niemand is perfect .